Lze použít "starou" základovou desku?

Plánujeme koupit pozemek na kterém již je základová deska, bohužel rozměrově nestačí(deska je cca 100m2) a plánovaný dům 130m2(bungalov). Je možné tu starou základovou desku nějakým způsobem využít? Předpokládám, že "dovylít" do požadovaných rozměrů je asi nemožné? Díky za odpovědi.
Odpovědět
tak mým laickým pohledem bych řekla, že by to byl problém. Nevím, jak s tím "dovylíváním", ale ten váš domek bude mít nosné zdi určitě na jiných místech, než měl mít ten, z něhož tam máte tu zákl. desku, tudíž by vám neseděly základové pasy pod zdi...
Odpovědět
Mým laickým pohledem je to právě také problém, ale člověk nikdy neví... Otázka je pak samozřejmě i co s tou starou deskou, na kolik vyjde odstranění, jak se to dělá atd. Se stavbou nemám žádné zkušenosti, tak proto se ptám tak hloupě.
Odpovědět
Profilova fotka
@honzav No min budeš muset zbourat to co je nad zemí, nespíš těžkou technikou, pak vykopat nové pasy, nějaká část se může třeba použít pokud budou sedět rozměry no a nad zemí postavit znova a zasypat sutí kterou jž budeš mít ;-) Stará deska mí jinak i odpady, takže by byl stejně problém. No každopádně se ti to prodraží min o 100ti než kdyby si stavěl na čisté louce, ale pokud je výhodná cena pozemku stojí to za zvážení... ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?