Mohl by to být důvod prasknuté trubky?

Přicházím s dotazem a možná si na něho sám odpovím... Možná si někdo pamatuje, jak se tu řešila ta prasklá přívodní trubka od hydrantu, to již je opravené, dům pořád vysychá, ale je to v provozu, nicméně se to stalo skrz změnu podloží.. Asi propad terénu? Jelikož zde stávala zástavba ještě před 30 lety a domy z roku 1800 - 1820, téměř každý měl 2 studny, sklep a další... přikládám nákres k tomu, modré sou využíváné studny, žluté zrušené, ale ví se o nich. Na místě domu našeho dnes, tak dřívě stály takové domy do L celkem 3 v řadové zástavbě, tak jak oba domy sousedů, tak právě je dost velká pravděpodobnost, že tam ty studny pod domem mohou být, jelikož napravo jedna zasypaná je která náležela domu čp 115, ale další domy 113 a 114 musely mít taky a tak si myslíme, že bud 1 nebo 2 pod domem budou a dost možná proto se stal ten střih trubky nebo že se trhá kus domu do zahrady. Jak to vidíte? Za každou odpověd bych byl rád, aby mě to pořád neleželo v žaludku.
Odpovědět
Ty studny tam vůbec být nemusí. Náš dům je taktéž postaven okolo roku 1800, je součástí 3 řadových domů( do L) a zcela prokazatelně byla ( a stále je) pouze 1 studna pro všechny 3 domy.
Odpovědět
@norikakaa Aha, no právě tady měl téměř každý 2, skrz to, že jedna u domu pro pití a potřeby a druhá v zahradě na zalívání, ty zahrady měly tehda 200m na délku, ale po válce se stavělo sídliště, tak to uťali na 80m délky cca. Právě nevíme, protože základy a podkladní beton + hrubou stavbu a strop dělal majitel předtím, na trávě kdyby byly, tak se dělají zelené kruhy, to je jasné, tak se mimochodem našly 2, ale tak nevíme, protože kdyby tam byly, tak je asi už pak jasné, proč to tady praská na dlažbě v jednom místě nebo proč praskla ta trubka. Nehledě na to, že jak se kopalo skrz to najití té trubky venku v trávníku těsně před domem, tak trubka vedla 170cm a 2m hluboko se dala ždímat voda z hlíny z rýče, takže minimálně zvodnělá vrstva tam je.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?