Na kolik může vyjít podsklepení domu cca 200 m2?

Zvažujeme si nechat postavit dřevostavbu. Ale doba je taková že všichni mají jen základové desky, my bychom však chtěli podsklepení. Máte někdo s tím zkušenosti? Na kolik to odhadem výjde?
Odpovědět
Profilova fotka
@niky1993 zasklepit celých 200m2 ? Chcete si to dělat sami nebo firma ? počítej min 1mil.... po první strop.
Odpovědět
@petrsv1000 Ještě bych chtěla dodat, že mám namysli jen hrubou stavbu podsklepení, bez příček pouze nutné nosné prvky. A jestli firma nebo sami, zvažujeme obojí možnost.
Odpovědět
Profilova fotka
@niky1993 to už se o moc nesníží, nejdůležitější budou nosné zdi, stropy a izolace... ale i tak to je drahá sranda, proto to nikdo nidělá .... proč 200m2 sklepu ?
Odpovědět
@petrsv1000 Teď se dívám na rozměry toho Kubisu 631, tak by to bylo cca 63 m2, takže ne 200 m2.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme ve svahu částečně, 73m2, dělá nám to firma. Náklady na tuto část v hrubé stavbě vč. stropu cca 700tis.
Odpovědět
Profilova fotka
sklep určitě doporučuji, mnoho lidí se stěhuje z bytu do domu a neví co si dům žádá za technické provozy. Ideální je to tam, kde je svah nebo špatná zemina (základy by se stejně dělali hlubší),. doporučuji si k Vaší úvaze zjistit hydrogeologické podmínky - tedy zda v podloží skála, podzemní voda atd. to hodně ovlivní cenu!
Odpovědět
@xajaneckova Ano ano přesě tak, jelikož jsme původně z domu víme co to obnáší, momentálně jsem na bytě, ale chceme zpátky do vlastního domečku.
Odpovědět
Profilova fotka
zkuste zjistit to podloží, pokud někdo stavěl okolo tak např. tak... nebo se dělá rýha bagrem či malinký vrt. Mělo by se to stejně dělat, před každým zakládáním...slouží to jako podklad k projektu
Odpovědět
Profilova fotka
Máme pozemek svažitej,takže manžel o částečné podsklepení našeho domku hodně stál,i průzkumy jsme v tomto místě nechávali dělat,ale cena za něco přes 40m2 se pohybovala v řádech statisíců a sami bychom určitě nikdy sklep nedělali ... S odstupem času musím říct,že jsem ráda,že jsme nakonec rozhodli nepodsklepit,znám nás, že bychom pak akorát hromadili krámy...Sem,tam bychom asi uskladnili nějaké ovoce,brambory jíme jen výjimečně a vše, co je potřeba kolem domu jinak uskladnit máme jinde na zahradě,v zahradním domku...Jasně, mít asi volného půl milionu při stavbě,tak to pak bych podsklepila.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@niky1993 je to pouze o penězích, pokud je máte, můžet podsklepit ;-) jinak to není nic levného viz @ivcicka
Odpovědět
@gigi2 A nebyli jste to náhodou vy, kdo měl při letošních povodních chodníky plné vody? Takhle byste to měli všechno ve sklepě. Vím, že se @niky1993 ptala na sklep, tak moje odpověď bude asi jiná, než na jakou čeká, ale já bych teda nechtěla sklep ani kdyby mi ho někdo udělal zadarmo. Jsou s tím jenom problémy. I když je dům na rovince, což právě většinou není, stačí jedna blesková povodeň nebo vydatný dvoudenní déšť a sklep je plný vody. Známí si takhle vybudovali sklep přímo na prameni a voda jim rozervala podlahu. Asi dva roky tam měli metr vody a než to dali dokupy, měli s tím spoustu problémů. Další známí mají dům na rovince, za každou cenu chtěli sklep a při jednom lokálním vydatném dešti ho měli hned vyplavený. Další věc - nemám ráda zatuchlé a vlhké prostory, kde se vytváří akorát plíseň, což ve mě evokuje právě místo jako je sklep. Brr... A o financích, pokud není dům vyloženě ve svahu, kde není jiné zbytí, než ho udělat, se raději ani nebavit.
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar já bych spíše řekl, že záleží jak se sklep vybuduje, tzn zaizoluje a odvodní, pak tě voda nemůže ohrozit. naši mají podsklepený celý dům ( 150m2) je tam garáž, sušárna, dílna, dva sklepy, kotelna, chodba a kumbál. Dům je částečně ve svahu, takže sklep se tam sám nabízel a bez něj si to dnes nedokážu představit. Také sem ho chtěl, hlavně kvůli dílně, ale u nás rozhodovali finance, takže volba byla jasná :-| Žádná vlkost tam není, naopak v létě tam je velice příjemně, ale je to spíše suterén, než sklep...
Odpovědět
Článek se načítá
@petrsv1000 Jo suterén je něco jiného, to je třeba taky odlišit. Ale klasický sklep, do kterého se leze po schodech dolů, z toho bych měla strach. My třeba máme dům postavený v místech, kde se vyskytuje hodně malých lokálních pramenů, takže u nás byl problém vybudovat i blbou čovku. Jednou tu byl přívalový déšť, chodníky a zahrada plné vody, která tam stála dobré dvě hodiny, obávám se, že kdybychom měli sklep, voda by si nějakou tu cestu do něj našla. Ale to je můj pohled... Nikomu sklep neberu. Tchánovci taky mají sklep resp. suterén a těch krámů, co tam mají nastřádáno, to bych nedala... :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar jo, holka,kdyby jen chodníky,skončila nám voda až v domě... :-| Asi jsem taky byla ovlivněná tím, že jsem za celý svůj život neviděla a nenavštívila sklep, kde by bylo příjemně,jak popisuje@petrsv1000,ať si ho lidé dělali sami,s firmou,stál je málo,nebo statisíce,tak vždy to byla akorát vlhká,zatuchlá místnost,na kterou si akorát stěžovali, co s tím mají různých problémů...než jsme začali stavět,tak jsme podsklepených novostaveb viděli minimálně pět...asi jsem neměla štěstí zrovna;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar tak taky tam "lezem" po schodech :-D máme tak klasické schodiště ;-) půlka domu pod urovní pozemku a druhá vyčuhuje, takže tam sou okýnka, tak je to tak půl na půl ;-) Pod dome je drenáž a na jaře když taje na kopcích sních tak pod domem v kanálu bublá voda, zatím odtéká ;-) když naši bagrovali, na jař bylo v základech metr vody, proto ta drenáž ;-) Před dome na jaře skoro každý rok vyvěrá voda, horší když to pak zamrzne, to se zvedá i beton před domem, uvnitř naštěstí ne. Jinak na pořádek sme pedanti, takže krámy nesbíráme, jen to co by se mohlo ještě hodit, znáš to ne ? :-D fakt sem za ty prostory rád ;-)
Odpovědět
POřád zvažujeme nad vším možným ještě jsem se koukali na Valmeko, firmu. Chceme něco levné, vyhovujícího nám a hlavně aby jsme byli ve svém. Platit 11 000,- nájem je moc a být v cizím.
Odpovědět
Profilova fotka
@niky1993 koukni do alba sem, tam mají komplet sklep : http://www.modrastrecha.cz/blog/kris8...
Odpovědět
Hellp me :-( jak udelat aby jsme moc neplatili a byli spokojeni a mohli malo splácet třeba 5 let a pak to třeba navysit 2krát
Odpovědět
Profilova fotka
@niky1993 co zkusit bankovního poradce? ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Máme finanční poradkyni.
Odpovědět
Profilova fotka
@niky1993 tak kdo jinej by mohl poradit líp než ona .... ;-) a nebo zkusit jinou ...
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem se snažila zjistit alespoň orientačně cenu podsklepení. Určitě bude záležet na způsobu - jestli je to svah nebo bude celý sklep utopen pod úrovní terénu. Co jsem zatím zjistila, že cena bude nad 500 tis. V pátek jsem se byli podívat ve vzorovém domě jedné rodiny a ti měli sklep částečně pod terénem, částečně nad a cena za 94 m2 byla cca 700 tis. Pak jsme byli u známého a ten má podsklepeno cca 100 m2 celé pod terénem a řikal 1 mil. Kč. Tak asi tak, od sklepu jsme ustoupili. :-)
Odpovědět
No manžel chce sklep 100%,
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@ivcicka Ahoj, mohl bych se zeptat, co jste platili na tom sklepě? Budu teď taky stavět podsklepený dům a počítám náklady. Z čeho byl a jestli jste ho tepelně izolovali?
Odpovědět
Profilova fotka
nám řekli podsklepení pod našich 55m2 (Uno- Canaba) cca 800tis
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
vím, že už je pozdě ale my teď dokončili sklep 52 m2 + desku 100m2 a sakum prdum 240 tisíc. Takže nějakých půl mega jsou bláboly. ovšem záleží jestli to děláte samy nebo firma :)
Odpovědět
Profilova fotka
@anetal7 bláboly to nejsou, pokud to bude dělat firma... za ty peníze udělá sotva desku... ne každej si ji může vybudovat sám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kdyz jsem si pocital podsklepeni ve svahu 135 m2 dosel jsem k cene 550-600t v materialu a zemnich pracech, takze ceny kolem milionu od firem jsou zcela realne
Odpovědět
@geodett @petrsv1000 máme částečně podsklepeno - dílna 18m a sklep 8 plus cele přízemí ve svahu, takže jakoby z půlky také v zemi.. Nicméně s tím ze je to takový ranec nesouhlasím... Bagrista nás stal cca 20 tis a kopal přes 3m hlubokou díru... Samotné ztracené bednění s roxory a betonem vyjde podobně jako cena cihel... Co je navíc je drenáž, položka asi za 10tis a sám ji dokáže udělat kdejaký tele... Co se tyče hydroizolaci, tak ano, zde je to náročnější ale zase ne tolik, v našem případě dvě vrstvy Ipy, tj cca 150kc za metr čtvereční, pak extrudovany polystyren je asi nejdražší položka něco kolem tri stovek a ve finále nopovka... A když si to člověk sečte a porovná se zateplením domu a omitkou, tak ten rozdíl rozhodne není nijak zavratny...
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote a kde máš beton, roxory ?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?