Jak byste řešili vyrovnání nerovností plošné hydroizolace základové desky?

Dobrý den, jakým způsobem by jste řešili vyrovnání nerovností plošné hydroizolace základové desky. V projektu máme navrženou ochranou betonovou mazaninu tloušťky 35 mm. Nejsou to vyhozené peníze a čas? Je možné jiné řešení? Díky za názory/ zkušenosti.
Odpovědět
@linaka Myslím že to je dobré řešení. Možná bych rovnou dal aspoň 40 až 50 mm případně to ještě "vyšperkovat" :) vláknama do betonu. Přebetonávka má několik výhod. -následně po celou dobu stavby máte ochráněnou izolaci -pokud to uděláte doopravdy celkem rovně tak máte dobře vyrovnaný poklad v budoucnu pro pokládku podl.polystyrenu -dobře se po tom případně jezdí pak s paleťákem pokud budete přesunovat palety s cihlama atak.
Odpovědět
@lotrandocz Děkuji za Váš názor, Ale již v současné době je hrubá stavba hotová. Hydroizolace je udělána pod nosným zdivem a příčkama. Teď se bude dodělávat zbývající plocha mezi zdivem. Tak jestli to v této fázi má ještě smysl.
Odpovědět
@linaka Tak teď už zase tolik ne no :). Ale na škodu by to vyloženě nebylo. Spíše naopak je nyní potřeba případně ověřit s jakou tloušťkou skladby jste počítali při osazování překladů u dveří. Aby po případném udělání přebetonávky a pak následné požadované tl.tep.izolace podlahy jste nebyli moc vysoko. Obráceně to jde řešit navýšením tloušťky izolantu v podlaze ale takto by to mohl být problém.
Odpovědět
@linaka Tak jestli ta mazanina byla plánovaná a nedělali jste jí, tak není ani pod zdivem a nebude ani pod podlahami, tak by jste měli být vejškově dobře. Ale jak píše lotrandocz, raději přeměřit. Teď je fakt zbytečné jí dělat. N co?! Teď uděláte zbytek hydroizolace a půjde na to EPS, teď už není jak tu h.izolaci poškodit.
Odpovědět
@r4d3k74 jj bude se dodělat hydroizolace po zbylé ploše a právě by jsme chtěli už dst rovnou EPS. Ake ted vlastně když se tam nedá ta betonova mazanina tak tam bude par cm chybět (proti návrhu). Tak jak ten rozdíl výšek vyrovnat? Dát větší tloušťku EPS, nebo nějaké lepidlo? Výšky zkontrolujeme díky za tip.
Odpovědět
@linaka nemela ta mazanina byt vsude? Tedy nemela se delat hned po desce po natazeni hydroizolace v cele plose? Tak se to dela. A pokud ano, tak "chyby" vsude a na vysky by to nemelo mit vliv, krom vysky k terenu.
Odpovědět
@r4d3k74 No tak, aha tak to je taky možné, ale je to tedy uděláno tak, že je deska na ni je hydroizolaci ted pod prickama a nosným údivem. A ted se bude dodělávat ve zbylé ploše. Takže delat karabinu nemá smysl? A co tedy místo te chybějící vrstvy dát? Např 2 cm EPS?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?