Odtah digestoře v základové desce

Zdravím, měl bych otázku jestli někdo z Vás řešil odtah digestoře základovou deskou. Máme v plánu koupit digestoř https://www.drezy-franke.cz/eshop/396... a nevím jak přesně vyřešit odtah. V jaké výšce nad terénem máte vývod? Vím, že tam musí být nějaký sklon např. 3cm na 1m. U nás je menší problém, že odtah (trubka) by byla dlouhá cca 5,2m takže by musela být kvůli tomu docela vysoká základová deska (více řad bednění). V plánu jsou 2 řady bednění. Bližší vývod ven bohužel není. Recirkulační odtah nám taky moc nevyhovuje, z důvodu foukání na nohy a nevěříme, že je ten "vzduch čistý". Důvod výběru této digestoře je že nechceme žádný čouhající komín nad ostrůvkem. Přemýšleli jsme i nad stropní Faber, ale ta mastnota letí a usazují se kolem kuchyně... V obsahu balení je veškerý materiál pro tento systém? Je potřeba koupit jen tu např. 15cm rouru? Byl bych rád případně i za fotky Vaší realizace, kdo takto řešil odtah. Díky
Odpovědět
Nebo ještě jsem se tady dočetl, že odtah realizujete až před vylitím podlah společně s odpady. Je vůbec možné udělat takový sklon odtahu na takové délce?
Odpovědět
Upřímně, toto není dobrý nápad, je to vzduchotechnika a té nevyhovují dlouhé cesty v malém průměru. Skrze desku navíc s x koleny. Když už tento typ digestoře, tak jak píšou přímo u franke, co nejkratší cestou skrze zeď ven. Kdyby to nešlo, tak raději i tu recirkulaci. Desku bych kvůli digestoři teda rozhodně neměnil. Jinak ta stropní se dělá v různých velikostech (120cm i více) a výkonech, takže bych se jí nebál, narozdíl od tohoto typu. Tam to určitě všechno neodtáhne, např. od hrnců co budou až v druhé řadě a budou třeba ještě nižší než ty v první.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?