Může se udělat skrývka ornice v zimním období?

Může se udělat skrývka ornice teď v zimním období? Výhody X nevýhody? Nyní je na pozemku lehký poprašek sněhu, teploty okolo nuly. Chceme na jaře začít, ale na pozemku není vodovod, takže budeme řešit vrtem. Voda bude potřeba od začátku, ale vrt chceme udělat až poté co bude geodetem zaměřená budoucí stavba. Povolení máme. A kolik se běžně účtuje za tyto práce? Děkuji za rady a Váš čas.
Odpovědět
Osobně v tom problém nevidím. Otázka je, jestli pozemek není moc promáčený a bagr by se tam bořil. Nám jednou takhle bagr už zapadl. Skrývka může být cca na 2 hodiny a sazba bývá kolem 700 Kč/hod, ale i to je individuální. Vytyčení stavby nás stálo 3 tisíce.
Odpovědět
@michaelab81 pokud bude vhodny bagr- pasovy, tak nezapadne, ale udelat jen skryvku postrada smysl, neusetrite zadny cas. Je to rychlovka.
Odpovědět
@bamak Děkuji. ušetříme čas s tím vrtem kvůli kterému to chceme ještě rychle dělat. Nebo myslíte i vyhloubit základy? Ty by to asi do jara nevydržely?
Odpovědět
@teron Děkuji. ;-)
Odpovědět
@michaelab81 zaklady ne, nevydrzeli by ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michaelab81 vrt muzete predpokladam vrtat i bez skryvky, pokud to skryjete budete se tam zbytecne brodit v bahne a trochu nechapu ze vrt az po zamereni budouci stavby, to ma nejaky vyznam?
Odpovědět
@geodett ano, jsme že všech stran omezený ochrannými pásmy a s vrtem by se dalo kdyžtak hnout o kus dál. To je vlastně jediná strana domu (ta u které bude vrt) kde je možné posouvat. Z tohoto hlediska by se měl dělat až jako poslední, ale myslela jsem, že bychom ušetřili trochu času. Ikdyž v našem případě už je těch pár týdnů asi jedno. Povolení nám trvalo přes dva roky.
Odpovědět
Profilova fotka
@michaelab81 pokud vám jde o zaměření domu abyste mohli udělat vrt, zavolejte geodeta, nechte stavbu zaměřit, postavte lavičky a výkopové práce nechte na jaro.
Odpovědět
Profilova fotka
@michaelab81 tak polohu baraku vytycite od stavajicich hranic i pasmem nebo metrem a o moc se nemuzete splest, tim jednoduse zjistite kde vrtat mam taky vrt a rikal jsem si ze je mozna jednodussi vrtat primo pod barakem, nez to pak tahnout do domu z venku :-D ale vrtal jsem az po posatveni baraku
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?