Podsklepení domu v rovině - vaše zkušenosti

Ahoj vsem, rada bych Vas poprosila o Vase zkusenosti...stavime patrovy dum a zvazujeme (alespon castecne) podsklepit dum, odhadem cca 40-45m2. Pozemek je v rovine. Vsichni nas od toho zrazuji, ze pomer cena/vykon se nevyplatí podsklepovat. Na kolik Vas vyslo posklepeni domu v rovine, prosim?(Popr. Piste prosim jak vleky sklep a zda byl zadan "na klic" nebo subdodavatelsly, apod. ) Moc diky!
Odpovědět
Já se přidávám, taky by se mi líbil sklípek, ale dost to komplikuje stavbu. Nicméně jsem u někoho viděla jen podsklepení terasy, což by třeba bylo schůdné...
Odpovědět
@stavimekh Podle mne vyhozené peníze. Není racionální důvod lézt pod zem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Mám 110m2 podlahové, snesl bych i větší, ale mám rohovou parcelu ve svahu, tudíž tam mám garáž. Hrubá stavba toho suterénu mě vyšla levněji než cena za zastavěný pozemek. Pokud je to ale na rovině, tak ten sklep je málo využit. Na co byste ho měli? Je lepší si přistavět v přízemí, takže jedině pokud máte velmi malý pozemek nebo velmi drahý pozemek (Praha).
Odpovědět
máme 80 m2 sklep, ale je to sklep vinný - cihlové klenby, navíc je tam studna, která se revitalizovala, ale nevím cenu. stavěl se nejdřív sklep, na něm dům, cena sklepa se vším všudy cca 1 000 000. kvůli uchovávání potravin /nebo nevím, na co jiného se klasický sklep dnes dá využít/ bych pod zem nešla, je to drahá sranda.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?