Pomoc - základová deska Praha západ

Zdravím, stavíme svépomocí. Už X měsíců máme domluveneho zkušeného pana přes základovou desku, bohužel, jak už to tak bývá, je nespolehlivy. Momentálně započal práce, vybagrovane jsou pasy. Má málo času a nás čas velmi tlačí. Touto dobou už jsme měli vyhlížet stěhovaky :-D Je tu někdo, kdo by to s námi probral, event.mel čas nám pomoci nebo cokoli? Děkuji Svobodová
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
asi neporadim, ale desku delal manzel sam - vytycil, nameril, vykopal bagr misto na pasy, zalozil odpady apod. a pak prijeli s betonem.....usetrili jsme hrozne moc penez. Manzel neni stavar, delal to poprve....
Odpovědět
@bara2323 Já bych doporučila knížku stavba svépomocí od Pavla Tesárka, kupovala jsem ji příteli k Vánocům a vše je tam hezky vysvětlené. Pěkně jsme si v ní početli a to nejdůležitější tam najdeš :-), My taky stavěli poprvé.
Odpovědět
To zní dobře. Zbytek bude dělat sám, z desky má respekt. Minimálně někoho zkušeného tam chce. Je pravda, že spoléhat na jiné lidi je peklo. Nejsem typ, co si věčně stěžuje, ale tedy od začátku karamboly :( šílený. ]-( děkuju za tipy, stále zkoušíme. Myslíte, že za 10 týdnu je možné postavit to? Myslím od korpusu vč. Oken, přes střechu po podlahy...
Odpovědět
Jako za 10 týdnů od prvního kopnutí =-) ?.... To si myslím, že je absolutně nereálné. Pokud od základové desky, tak si myslím, že také ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2323 desku zvládnete svépomocí, ale záleží kolik na to máte času, já ji dělal o víkendech cca měsíc http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs...
Odpovědět
@petrsv1000 Včera bylo pozdě. Přítel pracuje, ale hodně volna by vyšetřil. Ale co když něco pokazime? Pan, který to měl za 7-10 dní V KUSE udělat si vzal část peněz a pracuje max každý pátý den. Přitom zná naší situaci. Spechame strašně moc. Těch prodlev už bylo dost a platit hypotéku a nájem nic moc teda. A spoustu dalších důvodu :( Zkusíme možná svépomocí, když nikoho nesezeneme.. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2323 tak na něj zkuste tlačit ať alespoň propracuje to co jste mu zaplatili, nebo se s ním dohodnout, že mu bude přítel nápomocnej ať se to někam hýbe. Materiál si sháníte sami nebo on? V jaké jste fázi ?
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2323 za 10 tydnu ani smykem, vsak jen na okna se ceka, ono vlastne na vsechno se ceka...a pokud svepomoci, tak ten cas si z prstu nevycucas...
Odpovědět
@svitilnasvititva 10 týdnu od postavení korpusu, hrubé stavby. :)
Odpovědět
@petrsv1000 Základové pasy, lavičky Teď bude bude dávat ty zemní pásky. Asi to s ním ukončíme..
Odpovědět
@mr_falko okna máme objednané. My jsme měli plán a samozřejmě počítali s prodlevu, jen ne s takovou :(
Odpovědět
@bara2323 Taky jsem bál základů. Známý co nám ji měl dělat se už neozval a firmy jí nacenily docela na ranec, tak mě to donutilo a nelituju. 9.5. jsem vylil pasy a 19.6 desku. Dělal jsem prakticky sám, jen první řadu ztraceného bednění jsem si nechal za 3.000,-kč založit od zedníků.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bara2323 takž e máte vybagrováno a nemáte ještě zalito ? To bych na nic nečekal... @r4d3k74 souhlas ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@r4d3k74 ja koukala do alba a my to meli 31.5 a 23.6 jsme vylivali...
Odpovědět
My kopli poprvé 30.3. a vylévali jsme 6.5, ale nám ze začátku vůbec nepřálo počasí, vyhrabali jsme základy a přišly deště..
Odpovědět
@petrsv1000 Máme vybagrovane už pár dní. Dnes tam dal zemnící pásky a hromosvody. Vadí, když bude pršet? Zítra zase nemůže makat. Názory se různí.. A co si myslíte o udělani ZD za třeba týden? Slyšeli jsme, že by to mělo trvat déle a právě odolávat počasí atd. Technologické postupy atd. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2323 déšť vadí jen z toho důvodu, že se můžou zbortit stěny do výkopu a pak se to musí ručně vyhazovat... Mě to v sobotu a neděli vyhrabali, v pondělí na svátek jsem dělal roxory a zemnící pásek a v úterý zalili pasy betonem. O víkendu jsme pak pokračovali bedněním. Pokud jsou lidi a čas nechá se to stihnout za týden, to není nic neobvyklého, jen se třeba dva tři dny počká než vytvrdne bednění aby se mohlo hutnit a pak se udělá horní deska.
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2323 dest vadi obvykle hlavne pracovnikum :) pokud nemate jil ze by vam tam stala voda tak smele pracujte :)
Odpovědět
@mr_falko okna máme objednané. My jsme měli plán a samozřejmě počítali s prodlevu, jen ne s takovou :( @petrsv1000 A jak dlouho nechat zrat? Měsíc minimálně?
Odpovědět
Profilova fotka
Objednat okna, když nemáte otvory není úplně rozumný nápad.
Odpovědět
@oskar83 Okna se dle projektu objednávají naprosto normálně, není na tom nic divného či nerozumného...
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp ano jde to, ale pak za dodržení rozměrů stavebních otvorů odpovídá investor. Pokud si to pohlídá, je to ok. Já do toho ale nešel, problémů i tak bylo dost.
Odpovědět
@bara2323 Není déšť, jako déšť, nám se začali bortit výkopy, museli jsme odčerpávat vodu a vyhazovat nánosy bahna...
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2323 deska ( beton ) zraje cca měsíc, pochozí je již druhý den, hlavně se musí kropit, což teď na podzim nebude problém, v létě rychleji vysychá... po 14dnech můžete v klidu pokračovat.
Odpovědět
@ozzy77 uz po 14 dnech? Aha.. Počítáme s měsícem, ale teď budeme rádi za každý den. Zajímavý! Nedeste mě ještě s okny :-D :-( =-) bude za to zodpovědný dodavatel hrubé stavby. Stavíme stavebnici - dřevostavbu. Oni dodají apod dohledem koordinátora my smontujeme.
Odpovědět
@svitilnasvititva toho se bojím. Doufali jsme, že bude pracovat pravidelně. No dnes to s ním projednáme. Už jsme "zli"a tlačime na něj. On se ale jen tak nedá. Hrozně uhyba a na nic přímo neodpoví. Je to hrozná situace. Ví, že ho potřebujeme..
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2323 To není možnost najmout jiného stavbyvedoucího?
Odpovědět
@ozzy77 Vzhledem k tomu, že okna se neměří na milimetry, tak pokud to nestaví pat a mat stylem jak to vyjde, tak to uděláme, tak pak není problém... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky bych si neobjednala okna predem teda, u nas jeli zamerovat hned jak byly hotovy stavebni otvory. Napr. vchodove dvere jsme jeste rozsirovali...
Odpovědět
Profilova fotka
Presne, u nas to samy, po otvorech teprve zamereni. Navic jsme se taky rozhodli trochu zvetsit okna nez bylo v projektu. Po zamereni nasledoval krov ze sbijenych vazniku, pak strecha a do te doby se zatim vyrobyly okna, ktere se nasledne namontovaly. Myslim, ze od zamereni oken to bylo asi 5 tydnu do montaze.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?