Prostup pro tepelné čerpadlo

Zdravím, co jste protáhli prostupem v základech jako přípravu pro tepelné čerpadlo vzduch-voda ? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
My teda mame zem-voda ale v zakladoch sme prestup nerobili, rury zo zem. kolektora do technickej sme tahali v podlahe (v ramci 10cm podlah. polystyrenu sa to v pohode schovalo). A zvonka to zakrylo zateplenie.
Odpovědět
nic :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kolega si nechaval dodelavat v pasivu k Atree 5kw tep.cerpadlo. Vse tahli zdi, zateplenim 25/30, vrtali vrtakem a obvod zapenili.
Odpovědět
Mame v podlaze zelezny hranol, ktery vede od jednotky pres garaz rovnou do technicke mistnosti. Zaruci mi to, ze v pripade poruchy se trubky daji jesnoduse vymenit a nemusim nic sekat. Navic v nem pak muzes vest ven nejake dalsi kabely v pripade potreby.
Odpovědět
Profilova fotka
také nemáme přípravu hned v základech
Odpovědět
Profilova fotka
@voky115 Ahoj asi nejlepší na prostupy přes základovku jsou kopoflexy různých průměrů.Přidal jsem foto ale není to moc dobře vidět.Při tomto způsobu pozor na přílišné zalomení hadice, pak se může stát že tou trubkou nebudete moct nic provléknout.Takže raději silnější průměr a dostatečnou délku.Pak se při podlahách zařízne jak je potřeba.Další pravidlo je čím více prostupů tím lépe.Mám 6 prostupů z toho 3 průměr 50mm a 3 průměr 100mm a volnou mám již jen jednu 100mm a to právě pro TČ.
Odpovědět
Taky jsem natahal "chobotnici" kopoflexek. Mám 4 ks k elektrickému rozvaděči a další 4 jsem myslel na věci jako TČ a podobně, ale teď vůbec nevím co za trubky se k TČ používá, jestli nějaké flexi aby šly vůbec protáhnout. Ale už teď je to dobrý, v jedný mám prodlužovák od zásuvky na kapličce a v jedný zahradní hadici na vodu :)
Odpovědět
Kopofex je k nicemu co se tyce tepelneho cerpadla. Medenou trubku jim budes horko tezko protahovat. Pro TC je dobra rovna vec s hladkou stenou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?