Skladba základové desky garáže / dílny

Ahoj, jakou máte kdo skladbu podlahy ve volně stojící garáži/dílně? velikost 14x7,5m, z toho 5x7,5 bude místnost, kde budu i topit, tam bude skladba podlahy jiná, to není předmětem dotazu, ale v garáži (vytápěné sporadicky), kam bude jezdit krom aut i traktor a minibagr) a bude tam dvousloupový zvedák, bych udělal: -20 beton c20/25 (možná 16/20) a kari sítě při spodním i horním okraji - mix 6mm 100x100 a 8mm 150x150 -hydroizolace - vrchní beton a na něj asi nátěr nebo dlažba Zajímá mě zejmena, jak máte řešen ten první beton - podkladový (tzv.základovou desku) - kolik betonu a jestli kari ve dvou vrstvách. Spousta lidí mi tvrdí, že to mám zbytečně předimenzovaný, ale nerad bych pak řešil praskliny apod, na druhou stranu nechci samozřejmě vyhazovat peníze zbytečně. Předem díky za konstruktivní odpovědi…
Odpovědět
@maxx99 minulý týden jsme betonování podlahu v práci kde nám na dílnu (14-11m) najíždí i kamiony a jiné stroje co mají přes 15tun dávala se jedná vrstva kari 6-150-150. A 13-15 cm betonu budou tam stát i soustruhy a další železo obráběcí stroje. Žádná hydroizolace se nedávala. Vrchní vrstvu zahladili a dali do ní tu pryskyřicí nebo co to davaj a to vyleštily nedával bych více vrstev. Pro zajímavost celé na klíč to vyšlo na 100 tisíc.
Odpovědět
@maxx99 vlastně kecám pod kari nějaká plachta byla.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám o trochu menší samostatně stojící garáž a podkladní beton 15 cm dvě vrstvy kari 8x100 a na tom 10 cm vrstva průmyslové betonové podlahy s kari 6x150 při spodním okraji.
Odpovědět
Minulý týden jsem se tu na to ptal. Také máme v projektu dvě vrstvy 8x150x150. Každý si sice klepe na čelo, ale co budete dělat, až vám začne praskat barák? Vyplatí se ušetřených v mém případě 30 tisíc?
Odpovědět
@maxx99 Tak je snad jasný, že je třeba to prostě spočítat....nepecete bábovku abyste odhadoval množství kypriciho prášku. Jo a tu dlažbu na ten pojezd...to je snad vtip 😕 No a ti kteří vám tady radí....ti vám správnost opravdu nezaručí 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?