Špatně položené ztracené bednění

Dobrý den, Mám dotaz ohledně položení několika řad ztraceného bednění. Je chybou, že tvárnice ztraceného bednění v jednotlivých řadách nad sebou nejsou “svázané”, ale jsou jakoby nad sebou? Jinými slovy, že spáry mezi nimi jsou v jedné linii. Děkuji předem za odpovědi odborníků.
Odpovědět
To je podle mě velká chyba, protoze ten beton, ktery se tam bude lit, tak se pak nespoji se sousednimi tvarnicemi... Respektive se spoji jen trochu tou malou dirou nahore.
Odpovědět
Profilova fotka
Tady není třeba hledat odborníka. Jednoznačně je to chyba.
Odpovědět
Profilova fotka
Pri takovych to dotazech je lepsi danou vec vyfotit..
Odpovědět
Uz jako dite mne ucili provazovat lego..natoz pak realny tvarovky...
Odpovědět
@petr13 jaké to má následky?
Odpovědět
@petr13 Chyba to je, nechápu, i děcko zná lego a poskládalo by to řádně :-D Ale samozřejmě to nějak držet bude, za předpokladu, že je to alespoň správně proarmované - vertikální i horzintální ocelové pruty (roxory) - proto je tam taky ta dírka, ve které má roxor ležet. @dejva 2 řady snad nějak držet budou. K čemu zeď slouží a jak je velká? nahoď fotku, tady se rádi pokocháme :-)
Odpovědět
@dejva no ze to nebude jednolita plocha ale autonomni kusy tvarnic vedle sebe. Jako kdyz vedle sebe vyskladate betonove sloupy.
Odpovědět
@petr13 moje otázka spíš směřovala na důsledky? Tedy jak to může ovlivnit celou stavbu? Na druhou stranu chápu, že je více faktorů, které to ovlivňují. Díky
Odpovědět
@dejva tady odborníky nehledejte, jen praktické stavitele. Ale podle vašich příspěvků tu jen čekáte na odpověď, že to ničemu nevadí a nemusí se to předělávat. Ztracené bednění má při skladbě v řadě být poskladané na vazbu, aby se maximálně spojily všechny řady a udělaly kompaktní betonový základ. Prostě monolit. To se při skládání na sebe nestane, jak psal petr13 a co se stane, když to tak uděláte, to je ve hvězdách
Odpovědět
Profilova fotka
@dejva nemusí se stát nic, každopádně je to blbě... Co na to dozor?
Odpovědět
@dejva Tak máte to proarmované a jak ??? to je dost zásadní a v této situaci (v závislosti na funkci - jak působí síly - a výšce zdi) může být i rozhodující. Jak to má vypadat hledejte zde: https://bit.ly/2Z01Wfn Pokud ne, tak na 99% zbourat a znovu.
Odpovědět
Profilova fotka
@dejva ze je to blbost uz tu zaznelo, mne by spis zajimalo jak to mohlo nekoho napadnout :-) a taky musi byt parada to betonovat kdyz to diky postradajici vazbe nebude protekat do sousednich kostek
Odpovědět
Článek se načítá
Jako statik v tom vidím problém nestejnoměrného sedani-nicmene pri prekryti pasu podkladakem nespravne nazyvanou zakl deskou se toto stejne vyresi. Kazdopadne pas ma nižší celkovou pevnost než z kterou bylo počítáno-přitom jak se všechno dneska predimenzovava, tak bych to neresil.
Odpovědět
Jako statik v tom vidím problém nestejnoměrného sedani-nicmene pri prekryti pasu podkladakem nespravne nazyvanou zakl. deskou se toto stejne vyresi. Kazdopadne pas ma nižší celkovou pevnost než z kterou bylo počítáno-přitom jak se všechno dneska predimenzovava, tak bych to neresil.
Odpovědět
Jak statik v tom vidím problém nestejnoměrného sedani-nicmene pri prekryti pasu podkladakem nespravne nazyvanou zakl. deskou se toto stejne vyresi. Kazdopadne pas ma nižší celkovou pevnost než z kterou bylo počítáno-přitom jak se všechno dneska predimenzovava, tak bych to neresil.
Odpovědět
Profilova fotka
Jako laik v tom vidím hned několik problémů. Ale je tu spousta neznámých. Jaké je podloží, jaké jsou základove pásy, nakolik jsou ocelí zpevněne základove pásy, nakolik ono ztracené bedneni, co znamená několik řad? Co na tom bude postavené? Rodinný domek? Neřešit a zbourat...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?