Vodorovná hydroizolace injektáží nebo fólií?

Dobrý večer, chceme provést hydroizolaci základů u cihlového , podsklepeného domu z padesátých let. Dostali jsme nabídky dvou firem, jedna nabízí provedení injektáže, druhá položení vodorovné izolační fólie. Máte někdo zkušenost, které řešení je lepší, případně kde sehnat nezaujatého odborníka, který by posoudil, která technologie bude pro nás dům lepší?
Odpovědět
@cilkat lepší je jednoznačně podříznutí a je jedno, zda izolace plechem nebo folii. Injektáž beru spíše jako nouzovku pokud jsou třeba problémy s přístupem ke zdivu. Injektáž bývá levnější, ale není to pravidlem.
Odpovědět
Podříznutí je sice lepší, jak píše zubr487, ale jeho cena + drastický styl, většinou se vráží ocelové plechy do zdiva, kdy samozřejmě dochází k opadání vnitřní omítky a porušení vnitřních rozvodů + drobné trhliny po domě, to provádění není úplně to pravé. Injektáž je lacinší, nedestruktivní a pokud dům není vyloženě promočený odspoda, ale například sem tam akorát mokrý rožek a nebo sem tam mapka na zdi, tak to bohatě postačí + z venku nopovka aspon metr hluboko.
Odpovědět
Profilova fotka
Já teď budu řešit to samé v obydleném domě a rozhodně injektáží. Podsekávání je podle mě starý brutální způsob, ikdyž hydroška je hydroška. Já osobně bych neměla nervy na to, aby mi rozbombardovali barák a narušovali jeho statiku. Taky si myslím, že ta injektáž musí většinou vyjít levněji a práce je rozhodně rychlejší.
Odpovědět
Kupodivu nabídku fólií máme levnější než injektáží. Ale finanční rozdíl je minimální, takže řešíme spíš vhodnost.
Odpovědět
@cilkat Já bych se rovněž přimlouval za šetrnější a modernější perfektně provedenou injektáž.
Odpovědět
To by me zajímalo, zda jste viděli jak se dneska dělá moderni podrezavani zdiva. Je vice možností. Jednou z možností je vibrační zatloukáni nerezovych plechů. To samozřejmě neni uplneAzs Pokud jsou to normální cihlove
Odpovědět
Omylem jsem to odeslal před dopsáním. Tak ještě jednou To by mě zajímalo, zda jste viděli jak se dneska dělá moderní podřezávání zdiva. Je vice možností. Jednou z možností je vibrační zatloukáni nerezových plechů. To samozřejmě není ideální na statiku domu, ale zato to pomůže sundat nesoudržné omítky. Nám to dělali velkou kotoučovou pilou. Z vnější strany udělali kolejničky a po nich jela pila. Po úsecích vkládali hydroizolační desky, zaklínkovali a tlakovou betonáží vyplnily mezery. Za den bylo komplet hotovo. Injektáží to bude trvat podstatně déle a není to úplně jisté.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?