Základová deska na pilotách - výhody a nevýhody?

Plánujeme stavbu přízemné dřevostavby, zaujala mě možnost stavby na tzv. pilotách. Máte někdo zkušenosti? Jaké jsou výhody, nevýhody, na co je třeba dát si pozor....?
Odpovědět
Pozor jestli máte hypotéku - nesplníte požadavek, že stavba musí být pevně spojená se zemí což se piloty nepovažují :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@martina525 můžete mi o tom napsat více?
Odpovědět
bohužel nemohu jen mě v bance právě na to že je nutné udělat základovou desku upozorňovali, další problém je s katastrem, protože ten zapíše do katastru jen nemovitost pevně spojenou se zemí čímž se myslí právě základová deska - pouze piloty našemu zákonnému výkladu nestačí :-( pak opět problém s bankou, která pokud stavbu financuje formou hypotéky - bude mít problém se nezapsanou stavbou v katastru. Dobře by bylo si tyto informace zjistit od finančního poradce či přímo v bance, kde hypotéku zvažujete ....přesně Vám popíšou podmínky, které je nutné splnit pro financování hypotékou
Odpovědět
Profilova fotka
@martina525 a v jaké bance vám to řekli?
Odpovědět
Česká spořitelna, KB, Aqua bank :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martina525 hm díky, tak to se na to poptám. Já jen vím, že pokud je dům na pilotách a pak zapojíte kanalizaci, tak je už dům považován za spojený se zemí a potřebujete na něj povolení atd . jinak jde postavit i bez něj.
Odpovědět
Profilova fotka
@martina525 tak jsem se ptala jednoho pána, který má postaveno, a už bydlí v domě na vrutech a neměl problém. Čerpal hypotéku a na katastru taky bez problému. Tak nevím. Nevím, ale ty vruty jsou hluboké až 1,6m a ty jsou snad se zemí spojeny, dům ve vzduchy nevisí :-)
Odpovědět
když myslíte :-) chtěla jste názor, bohužel víc nemám co dodat
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?