Základová deska sami/s firmou. Jaká je cena, náročnost?

Profilova fotka
Ahoj všichni.....uvažujeme s manželem o stavbě rodinného domu, bungalovu, dřevostavbě cca o zastavěné ploše 200m */-. Ráda bych Vaše zkušenosti co se týče základovky, kdo si dělal sám a kdo s firmou, cena, délka práce, náročnost, a popřípadě kdo si dělal sám, kolik lidí to dělalo a co vše bychom si museli sehnat, zajistit apod. A pokud od firmy, má někdo dobré reference na firmu z Prahy či středočeského kraje? Moc díky za Vaše příspěvky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@minimaxinka13 na toto téma je tu již založeno desítky for.... nicméně já ji dělal sám plus dva lidi, 100m2 75cm vysoká cca měsíc práce o víkendech, postup a ceny mám ve fotoblogu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ZD zajistit materiál dle projektu. sehnat bagr a tatry na odvoz. Materiál s bagristou a odvozem nás vyšla na 169 tis. kč bungalow cca 200m2. Počet lidí 3 na stavbu, v ceně není jejich ohodnocení. Doba výstavby 14 dní. Na klíč předpokládám nárust ceny jednou tolik.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 tvůj celý fotoblog jsem dnes zkoukla už, a tvé příspěvky jsem často všude možně četla:-). Máte opravdu dokonalou koupelnu a i moc hezkou kuchyň:-) :-D. SPíš furt sháním všechny možné informace pro manžela, on se pořád tak trochu brání stavbě. Bojí se, že to nedáme!
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 děkuji za hrubý přehled:-)....ty 3 lidi na stavbě byla rodina, známí nebo prostě cizí dělníci?. Právě, že vím, že s firmou to bude asi o mnoho dráž. Na druhou stranu hledám všechny možné řešení. Díky
Odpovědět
2 zedníci dělali 126 metrovou základovku 10 dnů, materiál za 107 tisíc + práce řemeslníků.
Odpovědět
Profilova fotka
@minimaxinka13 placený pracanti, na inzerát, ale jeden z nich je tatka, který je honí, takže se mi vyplatí za hodinovku
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname ty jo to je výborná cena:-)....a jak jsi sháněla dělníky?:-)
Odpovědět
@minimaxinka13 zedníky jsem měla na doporučení, to co přišlo přes aaapoptávku nebo epoptávku byla vesměs tragédie :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@minimaxinka13 děkuji ;-) také smě chtěli původně stavět sami, ale jelikož nás v rodině moc není a sám bych to nedal, hlavně časově, tak jsme zvolili dřevostavbu na klíč, akorát tu desku jsem si realizoval sám. A i tak je kolem baráku a i uvnitř co se týká zařizování hodně práce, tak jsem za dům na klíč moc rád ;-) Je to sice trocha lítání, ale jsem rád, že jsem ve svém ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
desku sami, hrubá stavba jeden zedník a zbytek rodina
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 A vy jste stavěli s Rýmařovem? No my taky právě na to nebudem mít hafo času aby jsme si tam každý den něco pošolíchali, a tady nás co se týče rodiny taky moc není:-/....zároveň chceme ušetřit na něčem taky. Jednu firmu už jsme si na našli na dřevostavbu, a i přesto, že by jsme si něco dělali sami by jsme to asi zvládnout mohli ale jak říkám, manžel stále spekuluje nad koupí hotového domu ale prsotě ty ceny tady v okolí prahy jsou hrozný ceny a vždy to má nějaké ALE, tak se ho stále snažím nasměrovat postavit dům vlastní, že si myslím, že finančně to vyjde asi nejlépe. A časově když se jedná o dřevostavbu by to taky nemuselo být tak náročné
Odpovědět
Profilova fotka
@minimaxinka13 jj s Rýmařovem ;-) od koupi pozemku po nastěhová cca rok, jde to i rychleji, záleží jak se snažíš a máš čas ;-) ale hlavně vše je podle tvých představ, tedy i financí :-D Koupí hotového domu musíš stále něčemu ustupovat.... Ikdyž cenov to může být skoro stejné, záleží za kolik seženete pozemek.... ;-) Samotná stavba včetně desky je hotová do cca 3měsísů i s pauzou na vyzrání desky ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petrsv1000 jo tohle mě se právě na tom líbí. stavba jako taková je hotová rychle což i celkem potřebujeme. Udělat to nutné co musí být a pak zbytek dělat jak je čas a jak jsou peníze. Ale člověk už si dělá v klidu na svém vlastním a podle svých představ a samozřejmě i finančních možnostech. Jenže potřebujem prodat náš pozemek aby jsme mohli vše začít realizovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@minimaxinka13 jj přesně proto jsme do toho šli :-) tak snad se vám také sen stane skutečností :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?