Základová deska technologická přestávka

Hezký den. Nemám se bohužel na koho obratit, tak to zkouším tady 🙂 Stavíme s RD Rýmařov v regionálním zastoupení místní firmou, která nám zajišťuje spodní stavbu. 18.2.2020 byla zahájena stavba základů k dnešnímu dni 8.4. deska vypadá takto 😞 Bohužel ze strany firmy jsou stále jen výmluvy... nejdříve rozbitá pumpa na beton, potom bagr, teď nákladní auto... Zajímá mě jak dlouho by zhruba mělo trvat dokončení základové desky. Montáž domů máme 28.4. firma nás stále přesvědčuje, že se vše stihne. I když ještě před nějakým tím pátkem tvrdili, že 28 dní technologická přestávka musí být. Jak dlouho podle vás musí deska odpočívat než se na ni bude moci začít stavět dřevostavba? Předem děkuji za odpověď.
Odpovědět
Čerstvá zkušenost tohoto roku: 16. 3. 2020 - První kopnutí do země. 27. 3. 2020 - Komplet deska po vylití. Takže asi tak to vypadá, když se někdo nevymlouvá. U nás spokojenost. Co se týče odstávky u desky, řešili jsme to s naším realizátorem také. Oficiálně se doporučuje těch 28-30 dní zrání, ale bylo nám řečeno, že v praxi jim stačí i 4 dny, aby se na tom bez problémů dalo stavět.
Odpovědět
Také přidám pro představu naši čerstvou zkušenost. 18.2. začali s deskou a 28.2. byla zalitá (cca 180 m2). A podle firmy na tom strávili 2x tolik času než jsou zvyklí kvůli špatnému počasí a jílovité půdě. Říkali, že desku nechají minimálně 7-10 dní zrát. Stavební dozor mi potvrdil, že je to naprosto v pořádku, že to stačí, protože při letmé montáži bude chvíli trvat než se postaví celá hrubá stavba a tím pádem dojde k plnému zatížení desky. Reálně začali ale s navařením hydroizolace až 16.3. a 18.3. nastoupili tesaři. K dnešku ještě nemají hotovou hrubou stavbu, ale za týden by se už měly montovat okna. U RD Rýmařov to asi pak bude mnohem rychlejší.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?