Základová deska v listopadu, dělali jste?

Profilova fotka
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jestli jste někdo dělali základovou desku v zimě, mám na mysli listopad/prosinec. Máme přislíbenou firmu na 18.11, a já mám strach, aby to počasí nemělo dopad na kvalitu. Děkuji za vaše rekce :-)
Odpovědět
@wercin Podobné téma, jestli pomůže... http://www.modrastrecha.cz/forum/zakl... ;-)
Odpovědět
Neboj, ono to počasí jeste vydrží..musí, nám začínají hrabat 11.11. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No my děláme základovou desku ale asi stihnu jen vylít ZB a kanalizaci a udusat a a finále desky nechám na jaro.
Odpovědět
Vše záleží na počasí. Když bude firma rychlá a počasí bude přát, může se to stihnout. Ale pokud nebudete stavět dřevostavbu, stejně budete nejspíš pokračovat se stavbou až na jaře. Takže i když počasí přát nebude, z jara se to dožene. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Během 14 dnů chceme začít. Solidní firma si vše ohlídá a nepůjde do rizika... Kolem nuly se dá dělat, i lehce pod. My máme dřevostavbu,takže pak chceme navázat...
Odpovědět
Profilova fotka
http://cs.wikipedia.org/wiki/Beton vy jsme si prostudovali tohle a sami se rozhodli, zdali je vhodné beton použít..
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud ve výjimečných situacích potřebujeme vyrobit beton za nízkých teplot, je třeba ohlídat, aby teplota v době zrání betonu neklesala pod +5 °C. Při poklesu teploty pod +5 °C přestává beton zrát (zrání se přerušuje) a při poklesu teploty betonu v době jeho zrání pod 0 °C může dojít k jeho trvalému znehodnocení. Při tom je třeba pamatovat na to, že při +5 °C zraje beton podstatně déle než 28 dní. S popsanými problémy nám mohou pomoci přísady urychlující tuhnutí betonu, které zrychlují celý proces a mohou i způsobit vydávání tepla chemickým procesem, zejména v počátku krystalizace betonu. I při použití těchto opatření však beton v podmínkách kolem +5 °C nabude pevnosti, kdy je odolný proti mrazu, nejdříve za několik dnů! Při betonování v zimě je vhodné ohřívat betonovou směs min. na +10 °C až na 60 °C. Přitom cement nesmíte sypat do vody či směsi horké více než 65 °C!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?