Základová deska v mírném svahu - prosím poraďte

Dobrý den, jsme naprostí laici a potřebujeme poradit. Čekáme na povolení a začínáme přemýšlet jak začít. Po zaměření nám dělá výškový rozdíl rohů domečku cca 60 cm. Poraďte prosím jak je nejlépe provést základové pásy a desku. Čistou podlahu bychom chtěli mít cca 20 cm nad úrovní nejvyššího bodu. To se pak musí dělat v nejnižším bodě navážka nebo jak se to řeší? Nebo budou základy v nejvyšším místě hlubší o těch 60 cm? nebo se dělají nějaké odskoky? Doufám, že jsem alespoň trochu srozumitelně popsala o co mně jde, a díky za každou radu. Jejeku
Odpovědět
Buďte klidní. I v případě tragicky vypracovaného projektu, by měl projekt obsahovat řešení. Ale abych ti dopověděl i na tvůj dotaz. Rozdíl 60 cm je velmi malý výškový rozdíl. Řeší se to pak zpravidla tak že na jedné straně se udělá zářez a ve výsledku na druhé straně zásyp. Na straně, kde bude násyp se udělají hlubší základové pasy tak aby splnili základní podmínky pro návrh hloubky založení. Ty nejzákladnější: 1) nezámrzná hloubka v závislosti na druhu zeminy a lokality 2) únosnost zeminy 3) z hlediska objemových změn v závislosti na vlhkosti zeminy Jak jsem ale psal, mělo by to být i v tom nejmizernějším projektu.
Odpovědět
Děkuji, za odpověď. Projektovou dokumentaci bychom snad měli tento týden dostat do ruky, tak doufám ,že vše bude v poho.
Odpovědět
Ahoj, v nasem pripade byl vyskovy rozdil mezi dvema rohy skoro metr a pul. Resilo se to odskoky tusim na trech mistech, vzdy po 25cm presne na vysku ztraceneho bedneni. Takze na jedne strane mam nad zemi 1 radu ZB a na druhe 6 rad. Tuto stranu pak dosypu zeminou a zvednu teren okolo domu.
Odpovědět
My meli rozdil dva metry..moznost byla zavést hlinou nebo podsklepit...mame podsklepeno pul domu
Odpovědět
@deywis Zrovna dnes zalíváme pásy. Deska má převýšení 1,4m a taky máme odskoky na výšku ztraceného bednění.
Odpovědět
Profilova fotka
V nejvyšším bodě byla naše základovka vyšší než já. Desku jsme vyhnali nahoru, celou výšku jsme vyzdili, hodně poctivě zpevnili železem a vnitřek jsme potom zavezli sutí a kamením. Kolem domu jsme už loni začali navážet hlínu, takže výška desky už viditelná není a dál tvarujeme terén kolem domu. Všechno je ke kouknutí v mém albu :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?