Základové pásy pod zahradní domek, ano nebo ne?

Zdravím všechny, chci se zeptat jestli byste dělali pod základovou desku zahradního domku pásy? Domek by měl být 3,5x4m a zděný z Ytongu 20+betonová krytina na to. Podloží je písek+ hlína a je rostlé. Děkuji za odpovědi JF
Odpovědět
No zda máš projekt, není asi potřeba se ptát, tam by to bylo. Ale k věci, když se ptáš. Ten domek je potřeba nějak založit, možností je více. Buď uděláš základové pásy, nemusíš je dělat, pokud jej založíš plošně, je-li to na rostlém podloží, které neujíždí nebo co (neznám to tam, nebyl jsem tam, ovšem píšeš to tak), pak by se ten domek dal založit doopravdy s výhodou plošně, ale ta deska musí být doopravdy pořádná.
Odpovědět
Profilova fotka
Loni jsme dělali základovou desku na zděný zahradní domek 6*4m a základové pasy jsme dělali.
Odpovědět
@ondra_cha Co myslíš tím pořádná ? Mohlo by stačit 20 cm recyklátu a třeba 15 cm B20? Samozřejmě s kari sítí :-)
Odpovědět
@faltak Ten podsyp pod desku z recyklátu, jak jsi uvedl, bych řekl, že by byl dobrý, desku bych udělal tloušťky 200mm, použil bych kari síť průměr drátu 8mm, rozteč 150mm, dát ji ve dvou vrstvách, to se tam vleze, beton B20, jak píšeš, to by potom mělo ten domek unést, takto založený.
Odpovědět
@faltak Mozes to zalozit plosne, ale kari siet stacit nebude. Po obvode dosky by som ju vyztuzil obvodovym vencom.
Odpovědět
@faltak @ondra_cha @deto_oesya Zrovna řešíme to samé, mohl by mi někdo pro absolutního lajka vysvětlit to plošné založení? Pásy bychom nechtěli, protože bych to chtěla postavit nad plošným kolektorem k TČ (cca 1,2m hluboko)... ještě musím pozjišťovat u výrobce zda to je vůbec možné.
Odpovědět
@angie.shy Ak to ma byt jednoducha zahradna stavba, tak treba odstranit ornicu, navozit strk s presahom podorysu,, zhutnit, zaizolovat, zaarmovat, vyliat betonom. V zasade nic zlozite :)
Odpovědět
@deto_oesya ano, zahradní domek cca 4x4 nebo 5x4.
Odpovědět
@angie.shy Obecně stavba se dá založit různými způsoby, nic není dané. Na takové posouzení tam nejlépe vzít nějakého projektanta, nebo jiného člověka, který se v zakládání staveb vyzná. Ale i nad plošným kolektorem k TČ to lze v nouzi postavit, snížíte tím ovšem výkon toho kolektoru. To minimálně.
Odpovědět
Profilova fotka
@faltak co zkusit zemni vruty
Odpovědět
@geodett Právě že tam už mám navežený a zhutněný recyklát :-(
Odpovědět
@faltak To je pak pozdě se ptát.
Odpovědět
Článek se načítá
@viados No nevadí, jde mi o to jestli to zas vykopat, nebo to půjde takhle :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?