Základy napojení na inženýrské sítě

Napojení základů na vodu, kanalizaci, plyn a elektřinu musí být hotové před zalitím železobetonové desky (základy tvořeny základovými pásy, podeznívkou a železobetonovou deskou). Zajímá nás : 1. Do jaké hloubky jste umístili průchodky přes základové pásy pro vodu, kanalizaci, plyn a elektřinu ? 2. Protože před zalitím železobetonové desky se musí nainstalovat přívodní trubka na vodu (protáhnout průchodkou základovými pásy a vyvést nahoru nad desku, přitom např. k vodoměrné šachtě ještě připojena být nemusí) a to samé s odvodním potrubím pro kanalizaci. To bychom si ještě mohli udělat sami. Jak je to u plynu a elektřiny ? Předpokládáme, že u plynu se dá také nějaká trubka (třeba plastová) a nemusí se ještě připojit na HUP. Kdo to může udělat ? Stačí plynař ? U elektřiny tam bude asi nějaká obdoba husího krku, kterým se později protáhne kabel ? Musí to tam dát elektrikář ? 3. Jak jste řešili průchod trubek železobetonovou deskou ? Myslíme, že přímo zabetonovat se nesmí. Děkuji za odpovědi Krásný den Beáta Králová
Odpovědět
Dobrý den,kanalizace je podle projektu skoro přesně daná.Voda + plyn se protahují v černých trubkách které jsou ještě v chráničce.To samé platí pro přívod k elektroměru kdy se do míst pro elektroměr natáhne potřebný kabel a většinou se nechává z venku rezerva k dotažení do skříně na hraně pozemku.
Odpovědět
zdravím před betonováním zakl. pásů jsme si dali do míst kde bude přípojka vody a elektra ohebné hadice (husí krk).Ty procházeli i deskou.Voda se dává do nezámrzné hloubky 120cm. Elektro může vést asi o něco výše.Kanalizace se pokládá po vylití zákl pásů a před vylití desky...pokud budete mít vývod níže než zákl. pásy je dobré si vyšalovat nějaký prostup pásem.. 8-)
Odpovědět
ahojte, co sa tyka vodovodu, hadicu na vodu je trba zakopat pod zamrzajucu vrstvu, v mojom pripade to bude popod zaklady vyse 1,2 m, elektriku zakopem asi pol metra alebo meter. Chcem sa spytat ale na kanalizaciu, do akej hlbky je odporucane ju zakopat pri prestupe z popod zakladov do terenu vedla domu? A co sa tyka vodovodnej hadice v projekte som citla ze je potrebne snou viest aj nejaky kabel na uzemnenie? od kial po kial by ten kabel mal viest? dik za odpovede
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
ahojte, chcem sa opytat... mam v zakladoch vodu vedenu cez zakladovu platnu v husom krku... zaujima ma, ako utesnit priestor medzi husim krkom a vodovodnou hadicou? aby mi tadial nesla vlhkost do domu? Co sa tyka hydroizolacie zakladovej dosky a prestupu vody - ako ho urobit, aby mi cez to nesla vlhkost? mam husi krk odrezat tesne pri zakladovej platne a hydroizolaciu nalepit priamo na vodovodnu hadicu? Alebo hydroizolaciu nalepit na ten husi krk? A potom utesnit ten priestor medzi husim krkom a vodovodnou hadicou? Dakujem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?