Zvednutí domu o 10 cm, řešení

Dobrý den, jsem v situaci, kdy mám vyskládány dvě řady ZB před vylitím. Dokázal bych si představit, že by mohla být konečná nula o 10 cm výše než vyjde nyní. Dělat desku 23 místo 13 nebo dávat do podlahy 30 místo 20 EPS se mi nechce. Deska bude šalována perimetrem. Napadlo mě tedy šalování perimetrem udělat s přesahem 23 cm a na vnitřní stranu ZB udělat před navážkou štěrkopísku šalování z OSB desek 25 cm, kdy 15 cm bude lepeno na ZB a 1O cm bude přesah. Poté by se vylilo společně s deskou. Šalování z OSB tam tedy zůstane. Může toto řešení způsobit nějaké problémy? Je nějaké lepší řešení? ZB h 20 cm se mi napůl řezat moc nechce. Děkuji.
Odpovědět
Zdravím, osobně bych se řezání nebál, dobrým koučem a vysavačem je to brnkačka. Mám nejvyšší část bednění nahrazenu xps, kdy ZB bylo rozpěrou a vnější navážka bránila rozjetí, poslepováno pěnou, závitové tyče pak držely šalung xps a uvnitř průběžné roxory. XPS bylo skládáno z necelých tabulí, tak mám pasy cca metr izolované xps. Ve výsledku, jestli to bude kněčemu asi nezhodnotím.
Odpovědět
Profilova fotka
rozumím dobře tomu, že potom budeš muset o 10 cm přidat podsyp pod desku?
Odpovědět
@2masoni nebudu, spíše nebudu muset ještě 10 cm odkopávat, protože nyní mám na 2/3 plochy hlínu po vrchní hranu šalovaček.
Odpovědět
takhle nějak bych to chtěl udělat
Odpovědět
Myslím si, že je to ideální příprava na zateplený podkladní beton, osb nahradit xps, svrchní vrstvu štěrkopísku také nahradit xps a je to slušný základ. Xps se dá při dobré vůli koupit v odřezcích. Když tu čtu, za kolik tu kdo stavěl "desku", tak tam se ta cena xps zková.
Odpovědět
XPS 80 mm
Odpovědět
@specnaz84 jj, já dám 120, ale bude přilepen jen na 37 cm výšky a 23 bude přečuhovat. Z toho mám trochu strach.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?