Zvlněná hydroizolace desky

Ahoj, mám trochu problém s hydroizolací základové desky. Asi čtyři dny po vylití betonu (který asi 30 minut po vylití vysloveně prochcal deštěm a další dva dny pořád pršelo) dala firma na desku asfaltové pásy. Krajové pásy jsou teď asi po týdnu hodně zvlněné. Některé nerovnosti vybíhají až ven, nebo vedou od prostupů kanalizace. Jak velký problém to je? Mám to řešit? Bude to drevostavba, takže žádné těžké cihly na tom stát nebudou.
Odpovědět
Asi zbytečné říkat, že beton má nějakou dobu zrání. Nalepit to po 4 dnech snad může jen pako.
Odpovědět
Profilova fotka
Celoplošná hydroizolácia sa rozhodne nesmie robiť po 4 dňoch od vyliatia. Otázna je vôbec kvalita dosky, do ktorej napršalo, kým stihol betón na povrchu stuhnúť. Doporučujem jeden pás dať dole a pozrieť stav dosky. Hydroizolácia sa môže robiť tak po cca týždni a to len obvodová po krajoch, aby mala vlhkosť z betónu možnosť sa odpariť.
Odpovědět
Poslal bych firmu do patřičných míst za to, aby do mokrého betonu nalepila hydroizolace 4 dny po vylití.... Ten beton uschnul akorát na povrchu totiž a ještě déšť tomu ,, pomohl " v dnešní době internetu a všemožných radaru
Odpovědět
Nechápu proč zadělali celou plochu beton teď nemá jak dozrát. Ať to strhnou paka
Odpovědět
Osobně mi ještě připadá, že pár pásu navařili naopak.
Odpovědět
@janek001 No jistě, separační pískový posyp má být nahoře. Přes ten se to ani nemohlo správně spojit s penteračním nátěrem. Takové jelita mají dělat zbytek baráku ?? Ještě bych se ujistil, že jsou správně udělány vzájemné přesahy. Z fotek to není ůplně rozeznatelné.
Odpovědět
Profilova fotka
@chaosrx Co na to dozor? Měl by jste si ho pozvat pokud ho máte. Tohle by měl prohlédnout člověk který tomu rozumí ačkoliv na první pohled to vypadá na neodborně provedenou práci
Odpovědět
@jarin1 dozory mám dva. Oba dva řekli vyměnit a vypadá to, že se firma začala cukat, že si za to můžu sám. 🙄
Odpovědět
Profilova fotka
A jak argumentuje? Nebo si jim říkal, ať nedodržujou přesahy, nečekají na vyschnutí desky a dělají to, jak nejhůř dokážou? 😄
Odpovědět
Profilova fotka
@chaosrx rozhodne resit, tohle je na strhnuti, dovyzrani betonu a aplikovat znovu
Odpovědět
Profilova fotka
@chaosrx Po zhlédnutí těchto fotografii je vidět že pásy hydroizolace nejsou svařené k sobě což sakra vadí, k té desce to až tak nevadí, takže přeju hodně štěstí při vyřizování reklamace, v tuhle chvíli to musí dozor zastavit.
Odpovědět
Profilova fotka
Jedná věc je vlhkost podkladu, druhá vyschnutí penetracniho nátěru a třetí je odborná aplikace...u vás vše očividně selhalo jinak by se to co je na fotkách nestalo. Malé přesahy, nespojení s podkladní vrstvou a amatérské zakončení na hranách hrubé podlahy a to nemluvím o vlnách které vznikají špatným prováděním... osobně bych to tam teď měsíc nechal, dokud vám beton nevyzraje ( nebude docházet k odparu) a pak si to stejnou odbornou firmou nechal strhnou, začistit a srovnat nerovnosti po neodborné aplikaci. Jestli vám tato odborná firma má stavět dřevostavbu a selže u tak banální věci a přitom jedné z nejdůležitější na stavbě domu, tak bych opravdu zvážil jestli s touto firmou pokračovat dále. Kontrolní otázka, máte střední radonovy index? Jednu vrstvu asfaltové HI a podlahové topení?
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?