Chytrá pěna EKO S500, je tato cena ok?

Prosím, máte tuto izolaci na stropě bungalovu ? Spokojenost? Cena 490Kč za 230mm nástřiku je hodně, nebo v normě ? Děkuji moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já mám normální vatu. Ale každopádně ať ti řeknou jaké má parametry. Podle toho se pak dá případně porovnávat i cena..
Odpovědět
My máme 20 cm chytré pěny ve stropě bungalovu, ale jinou značku. 20 cm má tepelný odpor srovnatelný s 36 cm vaty. Pěna časem neubývá tak jako vata, není náchylná na vlhkost (čím vyšší vlhkost vaty, tím horší izolační vlastnosti) a hlavně se v ní netvoří plísně. Je to sice trochu dražší řešení, ale zato trvalé, protože životnost pěny = živostnosti stavby.
Odpovědět
@jonnyj Síla nástřiku 230 mm odpovídá cca 34.5 cm vaty.
Odpovědět
@wendy213 Můžete mi napsat, od koho a za kolik ? Klidně do IP. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@nada222 Ale jaké vaty?? V tom jsou poměrně rozdíly. Ideálně jestli víš Lambdu (součinitel tepelné vodivosti = čím nižší tím lepší) = je to číslo cca 0,029 až 0,039 W/mK
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@wendy213 Ahoj, bohužel úplně takhle to s pěnou není.. http://www.ceskestavby.cz/clanky/3-ne... http://stavba.tzb-info.cz/tepelne-izo...
Odpovědět
Profilova fotka
@wendy213 Vata po čase ubývá? Z jakého důvodu? A plíseň se tvoří z důvodu nějakého problému, to není vlastnost vaty, nebo se pletu?
Odpovědět
Profilova fotka
@kota01 co ty diskutére :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jonnyj Musím Tě tady trochu podpořit :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Dobrý den, pokud máte stříkanou pěnu o tloušťce 200 mm pak její lambda je zhruba 0,037 W.m-1.k-1, čemuž u vaty odpovídá cca 220-230 mm. Lambda standartní vaty je 0,039 W.m-1.k-1. Pokud Vám někdo tvrdí že 200 mm pěny nahradí 300 a více vaty pak je to sprostá lež.
Odpovědět
@borovsky123 Nakonec jsme pěnu nedali.
Odpovědět
Článek se načítá
je to tak jak píše @borovsky123 to co říkají firmy, které dělají s PUR pěnou, tak klamou, ty tloušťky jsou pěkný nesmysl, lákadlo na zákazníky, to co píše @wendy213 splňuje tvrdá pěna, kde je lambda nižší, ale tvrdá pěna se nehodí všude
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?