Dočasný elektrokotel

zdravím, jelikož budu mít tep. čerpadlo až v sprnu - ano, objednáno už v lednu, řeším jak pomoct vysychání anhydritu - řešil prosím někdo z vás dočasný elektrokotel, příp. kde jste sehnali?
Odpovědět
Na bazosi? Ale takove vysoušení elektrokotlem musi v dnesni dobe vyjit pekne draho, nedejboze na stavebni tarif ne?
Odpovědět
@kopca89 zkusím se mrknout..tarif už mám klasický..jen prostě kotel není. No draho, tím, ze se opět vše zpozdí, tak to zas tak draho nevyjde..myšleno změnami cen materiálu co týden.
Odpovědět
Profilova fotka
@iamondras Asi bych se taky podíval na bazar a nebo tohle, možná lepší než elektrokotel? https://dum.bazos.cz/inzerat/15333582...
Odpovědět
Profilova fotka
@iamondras Jsou tam i levnější kolem 12-20 tisíc, záleží kolik jste ochoten do toho vrazit a zase pak aby se to prodalo🤔
Odpovědět
@iamondras Snažil jsem se co nejdřív zprovoznit rekuperačku. Jeden a půl měsíce větral ručně, v půlce března dodali vzduchnu a na konci května už byla vlhkost neměřitelná. Zkoušeno karbidem, žadný vodivostní měřák.
Odpovědět
@jarin1 díky za tip, ale ono elektrokotel lze najít v řádu tisícovek..pak se když tak prodá nějakému chataři..
Odpovědět
@kofejn rekuperaci jsem nerealizoval, takže větrání + snad nějak to topení..uvidíme, díky za tipy
Odpovědět
@iamondras já jsem pro dotápění použil kamínka. Ty mají výhodu i v tom, že zajišťují i slušné větrání.
Odpovědět
My jsme použili bojler z bazoše.. např https://dum.bazos.cz/inzerat/15360220... hodinama to ale točilo o 106 😄 dokonce nám zvedli zálohu cca asi 5tis. podlahovku jsem nahřáli na 45-50C při zavřených oknech v létě. už 2 roky bydlíme tak snad topná zkouška proběhla OK...
Odpovědět
Kvůli povodním v roce 2002 kupovalo plno obcí vysoušeče, zkusila bych se zeptat, jestli ho někde ještě nemají a zda by se dal půjčit.
Odpovědět
@dawin za jak dlouho bylo sucho? 😄
Odpovědět
@zubr487 no, komín už je..pomohlo s vysušením resp. jak dlouho jste sušil před finální podlahou?
Odpovědět
Článek se načítá
@iamondras Já vlastně nevím. Na podzim se dělal anhydrit a v průběhu zimy jsem samozřejmě potřeboval přitápět a dodělával jsem stropy, vodu a elektro. Věděl jsem, že se stavebním tarifem by topení elektřinou byla děsná cena a tak jsem použil starší Petry. Pak jakmile se dostala na řadu finálka podlah, tak jsem zkontroloval igelitem vlhkost a to bylo OK. Jak dlouho trvalo, než klesla vlhkost podlah nevím, nesledoval jsem to. Jinak pokud zatím chcete topit elektřinou, tak se mi líbil ten nápad použít starší bojler.
Odpovědět
@iamondras 24.6.2020 nám vylívali anhydrit, 2.11.2020 nam pokladali anhydrit, topnou zkoušku jsme prováděli asi 3 týdny stím bojlerem to šlo dost mizerně..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?