Fasáda x sokl, zateplení

Malý RD ve svahu, VPC obvodové zdivo 498 × 175 × 248 mm (l, š, v), bude zateplen EPS 70 F, š. 120 mm. Sokl k čisté podlaze? Či k základové desce? Samozřejmě za dodržení 30 cm od terénu. Prosím poraďte. Děkuji.
Odpovědět
Především bych přidal na zateplení. Těch 12cm ja na dnešní dobu docela málo a navíc budete mít hrozně úzké parapety. Výška izolace soklu je jedno
Odpovědět
@zubr487 Izolaci nemohu zvětšit, jedná se o zděné přízemí a patro je dřevostavba zakončená okapničkou, která limituje šíři zateplení. Jaká je rada na další otázky - zateplení k čisté podlaze či k základové desce? Děkuji.
Odpovědět
@dagkama myslím si, že by šlo udělat silnější zateplení, ale to je Vaše rozhodnutí. Osobně nevidím žádný rozdíl v tom, zda budete dělat sokl do výše desky, nebo čisté podlahy. Přesněji většinou se dělá do výše desky, protože velká část stavebníků používá perimetr i jako ztracené bednění při lití desky. Pokud to děláte dodatečně, tak je to jedno
Odpovědět
@zubr487 Děkuji za odpověď. Na základové desce mám hydroizolaci Alkorplan a geotextilii obojí s přesahem asi 30 cm. Mám problém, kam ten přesah zapracovat, zda nahoru směrem k čisté podlaze, či dolů. Jednodušší by bylo zapracovat folii nahoru k základové liště zateplení fasády.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?