Fólie pod podlahové vytápění SUNFLEX Floor PRO

Ahoj, Dostal jsem typ na Fólie pod podlahové vytápění SUNFLEX Floor PRO. Je pravda, že tato fólie opravdu funguje tak, že podlahové topení odráží zpět do interiéru? A šetří tím náklady? Má někdo reálné zkušenosti?? Odkaz zde: https://www.sunflex.cz/folie-sunflex/...
Odpovědět
@kopretina397 Pokud nad folií bude vzduchová mezera (nebo dokonce vákuum) reflexe fungovat bude. Jestli to zakrejete betonem, plovoučkou, je to jako obyčejný igelit.
Odpovědět
@kofejn Samozřejmě na tom bude anhydrit. Takže vše co píše výrobce, je čistá lež?
Odpovědět
@kopretina397 Z těch bodů je první v podstatě nesmysl, tepelná izolace bude ekvivalentem mirelonu a zbytek bude asi pravda. Kdyby to tak krásně fungovalo, stačilo by místo třiceti cm polystyrenu na barák nalepit tenhle "zázrak" a máte vyřeeno zateplení. Ale tam by investor rychle poznal, že je to nesmysl.
Odpovědět
@kopretina397 je to k ničemu. Jednak pokud např. porovnáte tepelný odpor 1cm EPS, proti 1cm tohoto zázraku, tak to vychází stejně nebo dokonce EPS vychází lépe. Prostě pokud můžete, dejte silnější vrstvu EPS pod podlahové topení. Dále pod anhydridem nedokážete zabránit, aby trochu nezatekl pod tu folii. Proto Vám anhydrid velice rychle tu hliníkovou folii vyžere. Po roce tam z ní nezbyde nic a máte z toho obyčejný mirelon za drahé peníze.
Odpovědět
@zubr487 Díky za reakci a názor. Každopádně nechápu, jak něco takového můžou prodávat a tvrdit, že to funguje. V popisu to mají jasně uvedeno. Takže asi lžou.
Odpovědět
@kopretina397 tomu se říká klamavá reklama. Výrobci a prodejci si vymyslí cokoli, co by zvýšilo prodejnost. Určitě jste na to narazila i v jiných oblastech. Bránit by tomu měla legislativa, obchodní inspekce apod. Bohužel u nás to moc nefunguje a tak je potřeba používat rozum. Jakmile někde čtu slovíčka jako super, převratný, nanotechnologie, kosmické tochnologie apod. tak je prakticky vždy podvod.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?