Izolace chytrá pěna, máte zkušenost?

Ahoj chtěl jsem se zeptat jestli nemáte někdo s touto izolací zkušenosti uvažuji o tom že bych ji použil pro izolaci stropu ze SDK na bungalov bez podkroví
Odpovědět
1
2
8
Chytrou pěnou myslíš stříkanou pěnovou izolaci?
Odpovědět
@sarka49 jj myslím tím stříkanou izolaci moc jsem to tu zatím nevidel u nikoho
Odpovědět
my máme tímto způsoben zateplenou střechu garáže. zateplovali jsme přímo na krov, ale šlo by to i na střešní fólii. RD (strop ze SDK) máme zateplený vatou a když jsme se ptali, zda by to šlo zateplit taky stříkanou izolací, tak nám pán říkal, že ano. Jen by se asi musel vyřešit podklad. Na krov u garáže musela firma dávat rošty z latí.
Odpovědět

Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@mikurka @sarka49 Prosím taky o zaslání ceny do IP. Máte porovnání s běžnou izolací?
Odpovědět
Co tady řešíte? V Kanadě to používaj už desítky let. Byl sem tam pět let a nic jinýho už nedělaj. Ceny jsou od 30 ti dolarů za metr. To tady to pořídím levnějc :-). Sám stavim a jiná varianta než Chytrá pěna nepřichází v úvahu.
Odpovědět
tak ja uz se take rozhodnul v březnu mi to maji přijit nastřikat budu tim mit zateplen cely strop v domě
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@mikurka jj přímo Chytrou pěnu... měl jsem tu ještě z firmy Honter a Chytra izolace... každý vychvaloval to svoje jak to většinou bývá a nakonec jsem se rozhodl pro tu chytrou pěnu i cenově ty vychazelo nejlíp
Odpovědět
jakou tloušťku izolace na podkroví, myslím chytré pěny
Odpovědět
Článek se načítá
ja davam 18cm na strop
Odpovědět
zdravim,chtel jsem se zeptat budeme stavet drevostavbu (bungalov) a oslovil jsem par firem ohledne izolace,nejlepe mi vysla chytra pena,ale nebylo mi doporuceno abych na venkovni stranu obvodovych zdi pouzil polystyren,protoze dum nebude dychat.Chytrou penu chceme dat na obvodove zdi a na strop obytne casti domu.Muze mi nekdo poradit,at neudelame nejakou chybu?
Odpovědět
Profilova fotka
nám budout dávat izolaci v pondělí. nakonec jsme se rozhodli pro foukanou izolaci climatizer plus.tak snad budeme spokojeni.
Odpovědět
Já už se domluvil s Pražskou pobočkou Chytré pěny. Objel jsem pár jejich zakázek. Šikovný chlapci :-) Tušim, že maj webovky chytrapena-praha. Přijel technik a všechno ok. Jako přes kopírák ze států. Zasypal jsem ho technickýma dotazama a mile překvapil vč. referencí.
Odpovědět
@amikboy Nechci uvádět kontakty aby si to někdo nevysvětlil jako reklamu, ale zkus kotaktovat Pražskou pobočku chytré pěny. Technik přijede a všechno ti vysvětlí na místě. A zadara :D
Odpovědět
@rector Diky za info,sice si myslim ze z Prazske pobocky na severni moravu asi neprijedou ale zkusim to.Zatim veskera komunikace s chytrou penou taky super i cenova nabidka nejlepsi ze vsech firem ktere jsem oslovil.Takze spokojenost :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Mám obavy, že to asi nepůjde, vozej to ve velkým autě a ta mašina asi nebude nejlevnější :-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsme se rozhodovali, jestli ji dát,dokonce nám byl pán z chytre izolace pomerit podkrovi a udělal nabídku...poptávali jsme i jinde, chtra pena, pena honter atd..kazdý chválil jen to svoje a házel špínu na ten druhý produkt...tak jsme se zeptali 2 lidí, co to mají, jeden má problémy s nějakými fleky v přízemí,druhý říkal, že se mu ta pěna "scvrkla" tak jsme dali na starou dobrou klasiku a nechali jsme si dát vatu Isover Unirol Profi, podle našeho stavbyvedoucího - nejlepší vata na trhu. tak nevím. každý má zkušenost asi s něčím jiným...dáváme 20 cm vaty + folii.
Odpovědět
@evisek213 20 cm je málo! Hlavne treba prekryť trámy či krokvy - inak budú mokré fleky aj pri použití vlny. Pokiaľ sa niečo zle izoluje a ostanú miesta bez izolácie resp. izolácia je slabá, tak na studenom povrchu sa zráža vzdušná vlhkosť, niekedy nasledujú aj plesne. Vlna do strechy je najlacnejšia tep. izolácia. Pena stojí 6x viac.
Odpovědět
Profilova fotka
@blacksr pěna je o třetinu dražší, ne 6 dražší!měla jsem asi 5 cenových nabídek, takže vím,kolik stojí,nebyla to taková hrůza. metr vaty s prací a sádr. vyšel na 450,- a pěna na 530,-. záleží také, jakou vatu dáváš.nám bylo řečeno, že naše vata má stejné izolační vlastnosti jako např 35 cm nějaké vaty, co je levná,takže se prý nedá každá vata házet do jednoho pytle. Nejlevnjěší varianta to není, levnjěší je ještě méně používaný polystyren. Náš stavby vedoucí postavil už několik desítek domů, tak mu prostě věříme.
Odpovědět
@evisek213 No, mala som na mysli napr Icynene - tam pred časom bola cena asi 4500 Kč za kubík aj s prácou, myslím, že šli s cenou dole.. Vlna vtedy stála okolo 900 Kč kubík, bez práce - toto sa dá robiť aj svojpomocne. Takže vtedy bol rozdiel 500 %. EPS je drahší než vlna do strechy!!! A to dvojnásobne. Momentálne stojí kubík EPS 40 €, sklená vlna 20 €/m3. Výhodnosť rôznych typov vlny s rôznou izolačnou schopnosťou sa dá prepočítať. Zatiaľ som sa atretla len s tým, že sa oplatilo dať radšej vlnu lacnú s horšou hodnotou lambda; tie s lepšou izolačnou schopnosťou boli drahšie neúmerne.
Odpovědět
Profilova fotka
@blacksr já si nechám poradit od odborníka. děkuji za reakci.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme si to nechali nacenit a podkoví nám nacenili na 85000,-. Samozřejmě, že bychom ještě museli použít izolaci pod krokve, abychom zabránili tepelným mostům. Sice dřevo je slušný izolant, ale byl by s tím problém a 16 cm pěny je málo. No a vata mezi krokve+pod krokve knauf vyšla na 20000,- včetně folie.
Odpovědět
Za komfort se holt platí. Dneska už bych taky nejezdil v autě bez klimatizace. Radši si připlatim.
Odpovědět
@werun83 Až budete tu slavnou vatu za 20k za tři roky vyhazovat, tak si možná vzpomenete na Chytrou pěnu. Problém českýho národa je, že nepřemýšlí dopředu a vsází na krátkodobý laciný řešení. Aniž by si uvědomoval, že ve výsledku na tom prodělá. Jak píše rector, v zahraničí se takové pěny používají úplně běžně, jen my sme tady 100 za opicema a zateplujeme si těma stejnýma, dávno překonanýma materiálama už desítky let. Hlavně, že je to levně. Ale jak se říká, každý svého štěstí strůjce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evisek213 Máme to také tak, akorát vatu 26 cm a také věřím těm, co mají zkušenosti. Chytrou pěnu jsme dávali pouze do koupelny a to z důvodu úspory místa - je tam zkosení a 26cm vaty by nám ubralo strašně místa, tak se tam nastříkala myslím 16cm ta pěna a prý to má být jako 26cm vaty. Firma co nám to dělala... .no comment. Přijeli jak největší borci, začali nám tu vatu tam hanět a to přímo před těmi, co nám tam tu vatu a sádroš dávali. Když jsme se na to přijeli večer podívat, byly tam tři díry jak vrata ]-( Zástupce si měl dojet pro doplatek, tak jsme to na místě reklamovali - ci co nám dělali tu vatu to opravili montážní pěnou a náklady na tuto opravu zaplatila ta firma, co stříkala tu pěnu. Zatím teda asi nejhůř odvedená práce, co jsme na rekonstrukci měli =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrapet30 no my jsme o té pěně vážně uvažovali,měli jsme asi 6 nabádek..ale pak jsme se ptali těch, co to mají a byli u nich nějaké problémy, tak jsme šli do klasiky..když ta vata funguje už tolik let a plní svou funkci, tak snad poslouží dobře i nám...
Odpovědět
1
2
8
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?