Izolace pod a nad parozábranou

Ve stavěném bungalovu máme na půdě 40cm izolace, pod tím parozábrana a pak instalační mezera pro rekuperaci a datové kabely. Tato mezera bude zakryta SDK deskami. V domě jsou příčky, které ale nejsou až k úrovni vazníků (izolace), je zde cca 10-15cm prostoru. Přes tento prostor by mohlo docházet k přeslechům mezi místnostmi. V Knaufu poradili tuto mezeru vyplnit pomocí izolace Knauf akustik board. Zároveň doporučili s touto izolací udělat v instalační mezeře přesah 0,5 metrů na obě strany příčky, aby se rozbil zvuk, který by mohl projít nějakou netěsností nad příčkou. Tento přesah už by byl jen např 4 cm vysoký. Nebude tato dodatečná vrstva izolace způsobovat nečekané tepelné rozdíly a kondenzaci vody z parozábrany?
Odpovědět
Profilova fotka
Ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@robertpok Taky si myslím že ne protože to neni po celé ploše instalační mezery. Jinak se udává myslím 1/5 tloušťky co smí být v instalační mezeře čili pod parozabranou ku izolaci nad parozabranou.
Odpovědět
@robertpok Udává se 1/4 až 1/5... Nedávno jsem to řešil... Přímo od technika od ISOVERU...Vata ISOVER UNI a ISOVER UNIROL PROFI. Nechal jsem si to od nich vypočítat. Celkem 42 cm vaty. 16 cm mezi krokve, 20 cm pod krokve a pod parozábranu 6 cm.
Odpovědět
@robertpok @jarin1 @zateplovak @pyramis Řešíme podobný problém. Máme v plánu tuto mezeru dozdít dalším šárem cihel. Zabrání to přenosu zvuku? Máme zatepleno 30 cm pěnou....
Odpovědět
Já se tu připojím Zrovna probíhá rekonstrukce jednoho starého objektu 120m2 na přízemí akorát, nad tím nevytápěna půda a strop z trámů a SDK, vata 12cm bez parozabrany Udělá to něco?
Odpovědět
Profilova fotka
@veronikaka Pokud máte již nastrikanou pěnu a budete do zdívat tak bych ještě vyplnil ten prostor nad příčkou a nastříkanou pěnou ať se zabrání přenosu hluku mezi místnostmi a to nejlépe tím samým materiálem. Je to prakticky to samé když se dělají příčky z SDK v dřevostavbě a sadrokartonem se ne zajede až dolů ale jen na úroveň čisté podlahy pak se ten hluk více přenáší protože ho nemá co pohltit a rozbít. Jinak ano tohle řešení určitě pomůže k lepší nepruzvucnosti mezi místnostmi. Samozřejmě je také vhodné vzít v potaz to že ta strikana pěna až tak ten hluk ne pohlcuje. A to je potvrzeno v několika diskuzí, takže možná bude lepší nějaká mineralni akustická izolace.
Odpovědět
@veronikaka pomůže to, ale jednodušší je nacpat tam pruhy minerálních desek.
Odpovědět
@zubr487 Je rozdíl mezi obyč vatou a nějakou akustickou?
Odpovědět
Taky řeším něco obdobného - příčky vyzděny pod rošt s parozábranou - mezery cca 3 - 4 cm, kdy na horním roštu nad parozábranou je 32 cm MV Isover Uni. Nad příčky přijdou pruhy MV Isover Aku. Je vícero druhů MV, každý druh má určité svá specifika, některé lépe pohlcují zvuky - viz právě ten Isover Aku, i jiní výrobci mají speciální MV s lepšími akustickými vlastnostmi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?