Jak na to s přístřeškem?

Ahoj, ahoj ... vrtá mi hlavou problém. Nu, poraďte neznalému, jak se věci mají. Budu zateplovat RD. Ale chtěl bych si udělat přístřešek (klasický dřevěný) a tento zafixovat v obvodové stěně. Ale jak to tak dát? Pokud tam budu zateplovat, tak nejdřív fixovat a nějak to oblepit polyšem? To je blbost se mi zdá. Ale pokud to fixovat až na zateplenou zeď, tak jak to pošéfovat? Máte někdo nápad. Šenk jůůů všem 8-)
Odpovědět
Určitě si připravte kotvící prvky přímo na ještě nezateplenou fasádu. Pak zateplete a dokončete přístřešek. Nezapomeňte před tím zajít na stavební úřad. Podle půdorysného průmětu střechy zjistíte zastavěnou plochu. Pokud je přístřešek provozně propojený s domem, sčítá se plocha domu s plochou přístřešku.
Odpovědět
Tak není přístřešek jako přístřešek... Pokud to má být něco jako pergola, tak ideálně by bylo dát stojiny i u domu a udělat to samostatně. Jinak co se týče kotvení těžkých věcí do EPS, tak je potřeba s tím počítat a v místě kde má budoucí přístřešek být, tak připravit třeba blok XPS a pak na kotvení použít něco co má přerušený tepelný most... například Fischer Thermax, Nicméně cena rozhodně není lidová...
Odpovědět
Tak nějak jsem si to představoval. Díky.
Odpovědět
@wendhelin Zásadně bych nic nefixoval v obvodové zdi zateplené chalupy. Raději pro ty sloupy vykopal vlastní patky atd. Postavit to odděleně od toho objektu.
Odpovědět
@ondra_cha Díky za info. Už jsem nad tím taky přemýšlel a taky to tak udělám. Ale udělám to asi až po kolaudaci, aby někdo neměl příprci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?