Jak zateplit starý dům?

Ahoj, zanedlouho se chystáme zateplovat a pořád nemám jasno ve skladbě. Přemítám o 3 variantách: 1. šedý polystyren - tam se bojím, jednak sluníčka při aplikaci a pak, že bere víc vlhkost, láká mě nižší tloušťka a lepší lamba 2. bílý polystyren - cena je malinko nižší než u šedého, ale nic významnýho, snadná aplikace,ve finále trochu tlustší zdi 3. baumit open - nabízí prodyšnost a lepší klima v domě, zase to je o dost větší investice (cca o půlku dražší než v předchozích dvou variantách) s tím, že výsledek není jistý Chtěl bych lepit na pěnu, protože to budu dělat sám. Zároveň moc nevím, zda se to dá, když máme staré a nerovné zdi a zda nějak udržím rovinu. Nikdy jsem to nedělal, ale chci to zkusit. Nebo je naopak pro nezkušeného lepší klasické lepidlo, protože tak rychle nezaschne? Díky moc za jakékolik zkušenosti a stavbě zdar!
Odpovědět
@pavlik74 Pokud jsou nerovné zdi musí se srovnat maltou. Bez problémů by byla provětrávaná fasáda ale asi dražší. Nějaké zkoušky se mohou prodražit.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlik74 na starý dům se doporučuje vata a nebo přinejhorším ten baumit open. Docela záleží z čeho je ten dům postavený, jak tlusté zdi má atd.. Na pěnu bych nedoporučoval. Podle mě se s tím natrápíte a ani to není technologicky správně. Lepit na lepidlo není vůbec nic složitého. Na pár deskách si to zkusíte a pak už to máte v ruce. Hlavně ale upozorňuju, aby jste do polystyrenu moc nemlátil, když ho dorovnáváte - jde tak pak vidět na fasádě. Důležité je dát lepidlo po obvodě a pak na 3 terče doprostřed. Pokud jsou zdi moc křivé - od 2 cm a víc, tak by se to dalo dalo dopředu nalepit a poté dělat na rovný podklad. Nebo do 2-3 cm by se dala dát malta na vyrovnání. Dávát ale kýbl lepidla na jednu desku je dost neekonomické a taky to není správně, když má lepidlo moc silnou vrstvu.
Odpovědět
@slamer moc díky, tak asi nakonec půjdu do baumit open a lepidla od nich... Zeď vyrovnám (mám tady zbytek žluté omítky, Weber, tak to na to použiju). Díky moc za rady ohledně postupu.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme to nikdy nedělali, ale po studiu youtube to šlo. Ale nam amatérům trval jeden dobře dosažitelný kousek (viz starostavba) věčnost, a tam kde nedosáhneme ze země, předpokládáme takovou náročnost, že zbytek radši necháme profikum. Pouzit šedý, pěna. Na zbytek = většinu domu chci vatu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?