Jaké zatepleni do podkroví s plechovou střechou?

Profilova fotka
Dobrý den, máme v plánů rekonstrukci střechy (eternit za plech). A pomalu předělávat půdu na podkroví ale abych jsme se dostali k otázce bude problém když se na zateplení použije 10ti cm polystyren a jako druha vrstva cca 15ti cm vata? Mohli by jsme dát jen plystyren ale od vaty si slibujeme utěsnění všech škvírek. Děkujeme za rady a připomínky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nkubountova najdete si nejakeho projektanta ktery tomu rozumi, ukazte mu vasi strechu a krovy a on vam poradi jak to nejlepe vyresit. jen od boku podle toho co popisujete je vas napad uplne spatne - rosny bod, difuze vodnich par v konstrukci atp.
Odpovědět
Profilova fotka
A dát jen polystyren?
Odpovědět
@nkubountova Jak píše @jumpmans, je to i podle mě špatná kombinace. Buď jedno, nebo druhé, nicméně je důležité, jak máte vyřešenou parotěsnou vrstvu ze strany interiéru. Pokud se do vaty dostane vlhkost, degradují její vlastnosti, nehledě na další problémy s tím spojené. Polystyren je podle mě vhodnější, utěsnit škvíry můžete pěnou (volte ale lepší pěnu, např. Ceresit WhiteTeq, nebo lepší od Illbrucku - mají jemnější strukturu a trvanlivější formu). Rozhodně bych ale nedoporučoval cokoliv foukaného - je to sice méně pracné, ale v čase vlastnostmi nestálé. Obraťte se opravdu na projektanta, který Vám spočítá i vhodnou tloušťku a navrhne i onu parotěsnou vrstvu.
Odpovědět
Přesně tak, nemůžete míchat dva různé materiály s různou propustností par dohromady. Buď budete mít zatepleno polystyrenem, ale vytvoříte difuzně uzavřenou jednoplášťovou střechu, nebo vatou a budete mít difuzně otevřenou větranou střechu, což podle technologických postupů by mělo být provedeno na krytiny, které se pokládají na laťování. U zateplování polystyrenem, to není tak jednoduché, je tam spousty dalších věcí které musíte dodržet, kvůli dřevěným krovům.
Odpovědět
1) míchat můžete cokoliv s čímkoliv... Jen musí být materiál s vyšším difuzním odporem blíž k "teplé" straně. 2) střecha musí být navržena jako dvouplášťová, tzn ze mezi střešní krytinou a tepelnou izolací musí být dostatečně velká odvětraná mezera. 3) eps je nevhodný na izolaci střechy mezi krokve. Nemáte šanci kvalitně utěsnit všechny mezery. I když mezery při instalaci vystříkate pěnou, tak se střecha párkrát zahybe a mezery se obnoví. Prostě je potřeba aby střechu a celou její konstrukci navrhl někdo kdo ví co dělá.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?