Jakou zvolit minerální vatu?

Ahoj, zvažujeme jakou zvolit vatu pro zateplení stropu mezi trámy, tl. trámů je 180 mm. Můžeme mít za výhodnou cenu vatu 150 mm s tepelným odporem 0,33 W/m.k nebo 180 mm 0,37 W/m.k. Obě varianty vychází cenově nastejno. Jen nevíme, jestli dát tenčí a kvalitnější nebo silnější a méně kvalitní. Přijde nám škoda nevyužít 3 cm prostoru mezi trámy. Děkuji za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
Prvni varianta ma tepeln odpor 4,5 druhs 4,8 Lepsi dat 18cm s lambda 0,037
Odpovědět
Jednotka W/m.K je jednotka tepelné vodivosti. Vy ale píšete o tepelném odporu. Asi jste se spletl a myslíte tedy vodivost. Pokud má vata takto vysokou vodivost, tak tam nedávejte ani jednu a sežeňte si jinou, protože to co Vám nabízejí není vata, ale spíše dřevo. Vata by měla mít mnohem nižší vodivost.
Odpovědět
@lindaaa10 Asi jde o omyl (viz dawerius), nebo chybí jedno desetinné míst. Lambda W/mK je součinitel tepelné vodivosti a např. Knauf Unifit pro šikmé střechy lambda 0,032-0,037 W/mK
Odpovědět
Ano chybí jedno desetinné číslo. Takže myslíte, že bude lepší 18cm s nižši tepelnou vodivostí?
Odpovědět
Konkrétně se jedná o izolaci URSA DF 37 180 mm a URSA HOME 33 150 mm.
Odpovědět
@lindaaa10 první varianta vychází dráž, protože aby byl výsledek stejný jako u druhé, musela by být vrstva 160 mm.
Odpovědět
Profilova fotka
@lindaaa10 Viz ma predchozi odpoved @r4d3k74 ma pravdu
Odpovědět
Díky za rady ;-)
Odpovědět
@lindaaa10 Jo tož toto máte ošetřeno, ale když už jste se rozhodli pro materiál, doufám, že to zateplení hodláte spáchat sami, jelikož pokud toto byste zadali firmě dělat, to si k lambdě té můžete hrubo připočítat (nevím úplně kolik, ale v závislosti na tom jak moc by Vám tu prácu ojebali). Pokud to zateplení chcete spáchat sami, pak je to volba dobrá. Řežte co nejpřesněji, nespěchejte, raději dvakrát měřte. a "však si to budete dělat na svém". To bývá nejlepší.
Odpovědět
@ondra_cha dělat to budeme určitě sami. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?