Jaký postup byste zvolili?

Zdravím, s přítelem jsme v koncích. Zajímal by mě názor vás všech, co si zde přečtete moje otázky :) Máme hrubou stavbu a teď přemýšlíme, co dřív. Chceme přistavět zádveří a také zateplit. První otázka je, jestli se to dá po víkendech stihnout do zimy? Další otázka je, zda napřed zateplit a poté přistavět zádveří, nebo napřed zádveří a až pak zateplit? Co myslíte, že bude lepší, aby nikde nic nepraskalo? Foto domku přikládám. Rozměry 6,9x7,5m Popřípadě znáte někoho, můžete mi doporučit firmu či soukromníka Brno a okolí, kdo by měl čas nám s dostavbou pomoci? Na kolik si myslíte, že vyjde zateplení? Myslela jsem, že 110tis. zateplení 10cm šedým bude stačit, ale od jedné firmy jsem se dozvěděla, že 110tis. určitě ne. Díky všem moc za názory, dotazy a poznatky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@janaar A máte udělané omítky a vylité podlahy? Já hrubou stavbu chápu jako obvodové zdivo, příčky, střechu, okna. A stavbu bez hotových, ideálně vyschlých omítek a podlah bych rozhodně nezateplovala.
Odpovědět
@kessa omitky jeste nemame. Myslis, ze je to velky problem?
Odpovědět
@janaar Dobrý den. Jak píše kessa, určitě bych nezateploval a až pak dělal omítky a podlahy. Ideálně doopravdy nejdříve udělat omítky a podlahy a až pak později zateplovat. Postavili jsme už spouty desítek domů a fasádu děláme až nakonec. Jen jednou jsme udělali nejdříve fasádu a pak omítky a podlahy. ...a byla to velká chyba.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud nejdřív zateplite a az pak budete dělat omítky a podlahy, nebude to vysychat, takže vás to dost zdrzi
Odpovědět
@janaar to nemáte stavební dozor?
Odpovědět
@radim83 nemame, stavime svepomoci sami. Chteli jsme toho co nejvice stihnout do zimy :/
Odpovědět
@janaar Dyť máte barák pod střechou, tak do zimy a vlastně i přes zimu toho stihnete hodně. Jsou hotové odpady a rozvody vody a natahána elektrika? Pokud ano, tak udělejte ty omítky, pokud ne tak ty odpady, voda, elektrika. Úplně to neodečtu, ale ten dům je postavenej asi z 375 mm zdiva, možná z lambdy a není opravdu důvod se hnát rychle do zateplení a fasády. Nechal bych to nakonec.
Odpovědět
zateplovat je naprosto zbytečné ]-( ]-( ]-( ]-(
Odpovědět
@verkaleh proc myslis?
Odpovědět
Dělat zateplení před doděláním vnitřku??? Ytong má z výroby až 20% vlhkosti, tudíš je lepší nechat ho 1-2 roky vyschnout.
Odpovědět
@pavel009 hruba stavba je vyschla :) stavba je pod strechou asi pet let.
Odpovědět
@janaar Tak to pak jo, ale stejně bych raději co nejdřív bydlel a pak dělal zateplení.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?