Kdo dával zateplenou cihlu na první 3 šáry?

Ahojte, chci se zeptat kdo dával zateplenou cihlu na první 3 sary domů. Někdo dává zateplenou cihlu í kolem oken a dveří. Zajímal by mě váš názor zda se jedná o velké tepelné úniky nebo ne. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@marcel85 to jsem v životě neslyšela... Za mě docela zbytečnost :-)
Odpovědět
Je to blbost. Tedy ta okna. První šár z izolačního zdiva má význam jako přerušení tepelného mostu mezi zdmi a deskou.
Odpovědět
Mam jen v první řadě
Odpovědět
Ono když zateplíte cihlu (např. vysypáním polystyrenu do dutin), tak se nezbavíte tepelných mostů, která cihla tak jako tak přirozeně má, jako je styk dvou cihel na sobě. Výrobci cihel mají nějaké své řešení, jak tepelný most alespoň trochu eliminovat jako jsou třeba kapsy v cihlách co se dávají do ostění, kde se vloží proužek izolace a tam se vloží okno, ale je to taková křeč. Osobně bych volil jiný materiál na dům, než cihlovzduch, tento materiál je už překonaný a dle mě jeho jedinou výhodu kterou je to, že z toho umí stavět každá lopata, jinak už jsou to jen samé nevýhody a nebýt té mohutné reklamní masáže, tak by po tom neštěkl ani pes.
Odpovědět
@rimmer každá lopata si jen myslí, že z toho umí stavět. Jeden stavař mi říkal, že dělali na fakultě nějaká měření a výsledek byl ten, že tak, jak se z cihlovzduchu běžně staví, má izolační parametry zhruba dvakrát horší, než když se skutečně dodrží přesné postupy podle specifikací výrobce. Což nikdo nedělá, protože to nikdo neumí.
Odpovědět
@llama Já tím myslel spíš to, že se nestane, že někdo řekne že z toho stavět nebude, protože to nikdy nedělal. Prasárny typu maltování chybějících cihel, zdění na tlustou vrstvu malty apod. jsem už také samozřejmě viděl, pro mě je to jen zhoršování vlastností už tak dost blbého materiálu, na druhou stranu takové výstřelky končí stejně často zateplením, takže do jisté míry to nevadí, jen je otázkou proč stavět z drahého materiálu, který je pak ještě potřeba zateplovat?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?