Litý polystyren Thermowhite

Prosím o názor. Starší rozestavěný dům, na čistou podlahu nám vychází jen 17 cm. V plánu polystyren 10 cm, teplovodní podlahovka + anhydrit 6 cm. Bohužel základovka úplně křivá, na více místech boule, či prohlubně, do toho trubky a kabely. Podlahář by dal všude 4+4 cm polystyrenu, ale v tom případě by bylo anhydridu 6 cm a někde až 11-12 cm. Bohužel sami si polystyren nepoložíme. Uvažujeme nad Thermowhite, litý polystyren 70 mPa, ale zato celistvý a do roviny. Ale nenašli jsme skoro žádné recenze. Opravdu to tu nikdo nezná? Čekáme na cenovou kalkulaci. Možná zvážit udělat od nich cca 5 cm, tím to srovnat, a ještě jednu vrstvu polystyrenu, klidně i šedého? Dávalo by to vůbec smysl? Ještě když teď se na všechny polystyreny čeká a jsou předražený? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, kúsok poradím - recenziu na liaty polystyrén robil na yt Hustej Vercajk. Odkaz tady - https://www.youtube.com/watch?v=mr3QS...
Odpovědět
Nam to davali do novostavby asi pred ctvrt rokem. Prd tomu rozumim, ale bylo to hned a vypadalo to super. Stalo nas to 3500 m3.
Odpovědět
@aspassia Jen 8 cm izolace je nepříjemně málo. Proto by bylo ideální použít šedý EPS. Pohrát si s tím. Mezery kolem kabelů vyřezat a vypěnit PUR pěnou. Drobné nerovnosti srovnat křemičitým pískem a větší nerovnosti dorovnar pomocí různě silných desek EPS. Pokud jste na tom manuálně jako Pat a Mat, je to možná dobrá volba. Obávám se, že to cenově nebude žádná sláva, protože žádná firma neuvádí ceny. Navíc se to prodraží i z důvodu nutnosti použití systémové desky.
Odpovědět
@marushkap Můžu se prosím zeptat, který typ Vám dělali? WD 70 R/N, 100 R nebo 130 R? Jak Vám vyšla vypočítaná spotřeba? A jestli jste dělali podlahovku (sponky, systémové desky)? Děkuji.
Odpovědět
@zubr487 Mluvila jsem s nimi, a prý kdyby se 7cm sponky dali do 8 cm, tak to bude v poho. A mi těch 8 cm máme jen místy, tak snad si s tím podlahář-instalatér poradí 🙂 Cenově to vypadá slušně. Samozřejmě šedý polystyren mi je taky sympatický, ale toho ořezávání a vyplňování by u nás bylo fakt hodně, trvalo by to, a přeplatili bychom práci.
Odpovědět
@aspassia Jasne 😉 Mame WD 100 R, podlahovku na deskach a davalo se 8 kubiku, jen do prizemi, kde je plocha necelych 70 m2.
Odpovědět
@marushkap Akorát jsem se jich ptala, který typ by byl lepší a prý ten 70 R/N. Což mě překvapilo, dokonce je i levnější. Ještě si prostudujeme technický list. Instalatér je trochu skeptický, jestli mu v tom budou držet tackery na podlahovku. Zpozorovali jste za těch pár měsíců nějaké sesednutí podlahy? Jinak jste s tím spokojeni? Děkuji.
Odpovědět
@aspassia Tak si nechte udělat jen cca 5 cm vrstvu na srovnání a na to dejte desky šedého EPS. Budou lepší parametry a nebudou problémy se sponkami.
Odpovědět
@aspassia My jeste nebydlime, ani podlahy polozene nemame, takze to uplne vyhodnotit nemuzu, ale vizualne je to uplne v pohode. A vyber typu jsem nechala na stavbyvedoucim 🤔 Konzultovala jsem to i s projektantem a pry jsme vybrali dobre, tak snad 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?