Nová podlaha ve staré chatě

Dobry den,prosim o radu. Koupili jsme starou chatu,kterou predelavame,chata je podsklepena a nyni jsem se vrhnul na podlahu nad sklepem. Nyni tam byla na betonu ipa a potom osb desky + lino. Casem doslu k tomu, ze desky byly plesnive a uplne se rozpadali v ruce. Po osb deskach tam castecne zustala stara ipa,ale jen na nekolika mistech. Zeptam se,mam starou ipu oskrabat a pote udelat novou? Pripadne jina izolace? Chteli jsme tam dat zpet osb desky,protoze je to podle me nejlevnejsi reseni. Moc dekuji za vase nazory,jsem laik.
Odpovědět
dobrý den, podle mého mnázoru by bylo dobré pokusit se starou ipu odstranit co možná nejvíce. Položit následně ipu novou a dát tam znovu osb desky. Zespodu na stop nalepit polystyren protože jinak vám i ty nové osb chytnou plíseň protože se tam bude opět srážet voda. Nejdůležitějším krokem je tedy zespodu na stop dát polystyren aspoň min10 cm. Potom klidně natáhnout lepidlem a štukem.
Odpovědět
Dobrý den, asi máte pravdu, asi nejjednodušší řešení. Jak moc záleží na rozložení té ipy? jde mi především o spáry u stěn, mám je nějak zasilikonovat, nebo ipu natáhnout až přes okraj a uříznout?
Odpovědět
Ono je taky otázka jestli ta ipa tam musí být když píšete že pod podlahou je vlastně další místnost. Možná by stačilo osb desky položit rovnou na ty zbytky ipy. Pokud zespodu nejde vlhost tak ipa není potřeba. To zateplení stropu sklepa ale určitě udělejte. To je nejdůležitější krok celé opravy. Silikonování ke zdi není potřeba. Odobně bych se případnou vlhost snažil řešit spíše z toho sklepa. Myslím že plisen na tech deskách je pouze tím jak na té lepence kondenzovala voda.
Odpovědět
Pulku mistnosti uz mam oskrabanou od ipy,tak ji tam dam. Jeste se zeptam,abych dorovnal rozdil ve velikosti(hloubka bez ipy 2cm) k dlazbe v kuchyni,je lepsi vysterkovat,nebo polozit 2vrstvy OSB desek? Nebo 1 napr 16mm?
Odpovědět
Ok dejte ji tam, nic by se tim nemělo pokazit. Vyrovnal bych to asi těma deskama, přecejenom, stěrka se může začít časem odlupovat nebo drolit kdežto deska by měla byt stabilnější.
Odpovědět
@krumpac čím víc o tom přemýšlím, dám tam tu IPU (cca 4mm) a poté OSB desku 15mm. Musí to stačit :) Ještě jak jsem se ptal výše s tím kolik ta OSB deska musí/nemusí být od zdi?
Odpovědět
To už bych asi nijak extra neřešil. Nemá to nanic vliv. Zálkeží jak se Vám to povede přesně naměřit a říznout každopádně nějaka rohová lišta v případě větší mezery to jistí. Toto už je čistě estetická. nikoliv funkční záležitost protože deska sama o sobě nijak zvlášť pracovat nebude.
Odpovědět
skvělé, mockrát děkuji za konzultaci :) přeji pěkný den
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?