Odskok základové desky od ZB a cihel

Zdravím všechny a prosím o radu. Dle projektu máme ztracené bednění, základovou desku a cihly. v jedné svislé rovině, tedy cihly jsou na kraji základové desky. Při realizaci desky se nám ale stalo, že deska je širší, viz přiložený nákres. Pravděpodobně k tomu došlou vinou špatného počasí před betonáží, kdy asi v rozmáčeném terénu povolily vzpěry šalování). Tento přesah je po obvodu nerovnoměrný cca 1-20mm. Při stavbě to asi nevadí, prostě cihla nebude u kraje, ale co mi vrtá hlavou, jak se bude zdivo a sokl potom zateplovat? Všechny návody co jsem našel operují s tím, že ztracené bednění a deska se překryjí jedním kusem polystyrénu a to udělat kvůli tomu odskoku (schodu) nemůžu. Budu rád za jakékoliv rady nebo postřehy, jak zateplení řešit. Děkuji
Odpovědět
Tie 2 cm vyrezes v XPSku.
Odpovědět
@pavdi07 tak postavte malinko větší dům. To je problém ?
Odpovědět
@deto_oesya K této variantě se také kloním, tak snad s ní nebude problém. Díky @zubr487 Větší dům by problém rozhodně byl. Ten odskok není rovnoměrný, takže nejde stavět po kraji. Navíc bych narušil modul projektu.
Odpovědět
@pavdi07 zedníci měří na centimetry, milimetry je nezajímají. Je pořád jednodušší malinko zvětšit dům a pak při lepení XPS přidat trochu lepidla. Nevím z čeho stavíte, ale ještě jsem neviděl, že by nebylo nutné cihly řezat.
Odpovědět
@zubr487 Tak určitěěěě. Zdít z broušenými cihlami dle okraje desky/podklaďáku jo? 😬. Pro tazatele: Samozřejmě se to nejlépe, nejlevněji a nejsnadněji řeší upravením/seříznutím soklového XPS.
Odpovědět
@zubr487 Chápu, je mi jasné, že se řezání nevyhnu, spíš nechci sám komplikovat, co nemusím. Stavíme z broušených cihel Heluz 30 uni. S tím zvětšením vidím jako hlavní problém tu nerovnoměrnost přesahu. Uvidím, až to budeme mít přesně změřené.
Odpovědět
@panlorenc díky, jsem rád že se tato varianta v diskusi objevuje. Připadá mi jednodušší, než některé složitosti, které mě dokáží napadnout 🙂
Odpovědět
@pavdi07 +-2cm seříznu v jedné desce XPS za cca 30s 😄. V praxi si zedník při založení natáhne šňůru z laviček a "pojede" okraj neokraj.
Odpovědět
@panlorenc já jsem nikde nepsal zdít podle okraje. Samozřejmě zdít rovně, jen si mírně posunout ten provázek.
Odpovědět
A prave uhly budu v hajzli.
Odpovědět
@deto_oesya nechal jsem si firmou udělat rekonstrukci bytu. Kolmost stěn a úhly klidně chyba 3cm. Radši jsem je vyrazil a dodělal to sám. Prostě zednická míra. Nějaký centimetr nezájem. Vy tady řešíte chybu 2cm na odhadem 10m délky. Co to je ?
Odpovědět
Také bych to udělal tak, že bych prostě při základání prvního saru rozšířil dům o 2 cm, prekryjou se nerovnosti a budete mi o pár desítek cm2 větší dům :)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?