Podlahove topeni nebo "pruduchy" pomooooct :)

Dobrý den, nase stavba rodinneho domu má tyto parametry, co uvadi developerv textu nize. V byvacim pokoji s kuchyni ma podlahove pruduchy (u franc.oken), nebo jak to nazvat 🙂 Dve steny jsou prosklenne 6m okno a cca 4m okno, a je tam jedno male topenicko jeste-radiator.Cela mistnost ma d 8,5m a s 4,2m. A ted vahame, zda tam dat podlahove topeni i vcetne sine a koupelky dole, nebo ponechat jen ty pruduchy (neznam pravny nazev) ??? Co uvadi developer: Základová konstrukce RD – Železobetonová deska na základových pasech založených v nezámrzné hloubceZakládací tvárnice – bude z částečně hydrofobizované tvárnice z autoklávovaného pórobetonu RD bude vystavěn ve zděném stěnovém systémuObvodové konstrukce budou provedeny v pórobetonových tvárnicích – tepelněizolační tvárnice LAMBDA YQ - tl. 450 – vhodné pro jednovrstvé zdivo bez dodatečného zatepleníVnitřní nosné příčky - PórobetonNenosné příčky - SDK Moooc dekuji za radu!
Odpovědět
@uwe Já bych tedy určitě chtěla podlahové topení a zrušila radiátor i průduchy. Ty průduchy jsou podle mě těžší na údržbu a docela víří prach. A do koupelny bych podlahový dala určitě, protože se tam často chodí bosky a je to fakt příjemné stoupnout v zimě na teplou podlahu.
Odpovědět
Profilova fotka
Jeden zdroj vytápění úplně všude. Do koupelny si můžete dát ještě otopný žebřík na ručníky. V dnešní době beru klasické vodní podlahové vytápění jako standard. Jinak moderní okna s 3 sklem vám dovnitř chlad stejně nepustí. Vždyť to sami garantují svými parametry.
Odpovědět
@bayt Kamaradka tvrdi, ze podlahovka jim vypne napr.pri 22 st. a pak je zem szudena, maji teda vinyl, ktery ja uz nechci, mame ho v byte a je fakt studeny a neprijemny na naslap. Co v tomto pripade tedy zvolit za podlahu?A jaky mate zkusenosti s podlahovim topenim vy? Nahore v dome budou take radiatory.
Odpovědět
@uwe Určitě jeden typ topení, tj. pokud podlahovka, tak všude. Tak to záleží, jak si tu teplotu nastavíte, ale v zásadě v létě to topit nebude a dlažba apod. bude prostě na nohy studená. Ale to byste měli stejně i s těmi průduchy.
Odpovědět
@uwe nazývá se to podlahové konvektory. Pokud chcete perfektní lapač bordelu, tak si je pořiďte. Jinak jste neuvedli zásadní informaci. Čím budete topit. Jedná se o vysokoteplotní topení, takže pro TČ vyloženě nevhodné a pro kondenzační kotel to taky není vhodná volba. Taky bych doporučil PT všude a nekombinovat to s radiátory.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?