Jakým způsobem jste pokládali podlahový EPS?

Ahoj. Čeká mi objednání podlahového EPS a tedy musím vyřešit skladbu celé podlahy. Moje otázka: Jakým způsobem jste pokládali podlahový EPS. Rovnou na hydroizolaci a řešili jste nějak její nerovnosti? Nebo jste na vyrovnání použili nějaký podsyp a jaký? Díky.
Odpovědět
správně se má první vrstva položit do lepidla, ale přesvědčovat nikoho nebudu, měla jsme o tom diskuzi i s profíkama co toho dělaj desítky tisíc m2 a říkali že je to zbytečnost https://www.isover.cz/aktuality/vyvar...
Odpovědět
Dával jsem celkem čtyři vrstvy o různých tloušťkách na vyrovnání nerovností. Kde bylo potřeba, tak jsem podsypal Liaporem o zrnitosti 1-4mm. Vrchní vrstva byla vždy z nejvyššího polystyrenu kvůli podlahovému topení. Lepil jsem cca na 4 místech v baráku poslední vrstvu. Práci zdar!
Odpovědět

Odpovědět
V praxi stačí vyrovnat malou vrstvou podsypu jemného křemičitého písku, můžete použít i cementové mléko a nebo samonivelačku.
Odpovědět
Takže určitě bude lepší něčím podsypat, podmazat. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Zdravím, v místě spojů hydroizolace jsem xps ohřál horkovzduškou, pak se tabule xps nehoupala na faldu a lepil fasádním lepidlem k podkladu. Mám 2 vrstvy s přesahem spojů a taktéž lepené. Jestli to bylo cca 10 pytlů nejlevnějšího lepidla z baubau, ta tisícovka nevytrhne.
Odpovědět
Je také dobré myslet na rovinu pokládky polystyrenu. Já jsem to hlídal laserem a úhelníkem :-) Dále jsem pod bojler dával místo EPS XPS polystyren apod. :-) První vrstvu jsem dával polystyren o tloušťce 2-4 cm. Nahoře jsem se snažil dávat 7 cm. Podlaháři si to pak chválili, protože jim v tom pěkně držely spony pro podlahové topení. Nejhorší je, když dáte na vrchní vrstvu např. tloušťku polystyrenu cca 2 cm. Podlahovka to pak může zvedat.
Odpovědět
V prosinci jsem si prošel tím polystyrenovým peklem taky :-D takže je to celkem čerstvé... Doporučil bych přeměřit laserem to jaké máš nerovnosti - u mě to bylo celkem max 1cm nad nulu nebo 1 cm pod nulu takže rozdíl 2 cm max. Takže žádná hrůza ;-) Koupil jsem takové hladítko (škrabadlo?) s hrubým zrnem na broušení polyšů. Spoje hydroizolace jsem zabrušoval. By voko jsem to přiložil na ten spoj hydry a udělal si v polyši značky (udělal jsem tam dvě rýhy mezi kterými jsem to brousil) a potom vybrousil (podle potřeby...). Chce to chytit grif a pak to jde ok, ale je to peklo, všude samé kuličky. Do mazání a podsypávání jsem se nepouštěl. Dával jsem pozor na to aby se to moc neviklalo. Dával jsem 3 vrstvy: 60 + 60 + 80. EPS 100. Do technické pod kotel a aku jsem dával EPS150. Nahoru přišla podlahovka + beton min. 6cm Cca 140m2 jsem dělal 4 dny ve 2 lidech. Stavbě zdar!
Odpovědět
Ještě jednou díky všem. Nerovnosti na desce mám také 1 cm nad, 1 cm pod a dále ty spoje hydroizolace. No moc se na to těším. @martin_fio Takže nějakej větší zub a do toho usadit?
Odpovědět
Používal jsem 10 zub a na opačnou stranu jsem lepidlo jen rovně namazal. Až se trochu oteplí tak mám sen o zalití cementovým samohutnícím potěrem, ten nechat zbrousit a mít tak finální povrch. Proto jsem podklad dělal dost seriozně.
Odpovědět
ja dal mezi hydroizolaci a prvni vrstvu polystyrenu jeste igelit - nekdo mi poradil, ze ten asfalt casem zacne "vyzirat" to EPS a tak jsem to tam radsi dal pac mi prislo ze nic nezkazim :) pak jsem zacal pokladat, tam kde bylo potreba to srovnat jsem to srovnaval polystyrenem 1ckou, kazda dalsi vrstva krizem pres sebe. Do prizemi jsem kupoval EPS 150S, do patra jsem daval 4 cm toho krocejoveho proti hluku, nato pak podlahovka s anhydridem.
Odpovědět
Profilova fotka
Take jsem dával všude podkladový eps tvrdost 150, navýšení ceny oproti 100 asi 4000 Kč. V některých místech jsem to podsypaval pískem. V přízemí 10 cm plus systémová deska 6 cm a v patře 5 cm plus systémová deska 6 cm. Pak jsme natahli podlahovku Pak zalít firmou strojově cementovym poterem a jsou podlahy hotové.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?