Polyestern mezi překlad a žaluziový kastlík

Profilova fotka
Dobrý den, sháním vhodný polyestern mezi překlad a žaluziový kastlík, chtěl bych Vás poprosit o radu jaký tip polyesternu zvolit. Dle stavebního dozoru má být nějaký speciální přímo na to určený. Mohl by jste mi prosím poradit popř nabídnout nějakou variantu? Viz příloha detail který řeším, žlutě s otazníkem vyznačen polyestern který sháním. Zdivo už dále nebude zateplováno. Předem děkuji.
Odpovědět
@michal_klicka Já tam dal PIR desky co mi zbyly z izolace podlahového topení. Nejlepší by bylo použít fenolické pěny. https://www.dek.cz/produkty/detail/14... https://www.dek.cz/produkty/detail/14...
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn Jak to funguje v zimě ta vaše verze s PIR? Také máte 85mm? Proč by jste dnes použil fenolickou pěnu? Děkuji.
Odpovědět
@michal_klicka Asi bych ji nepoužil, ale je to sice nejlepší, ale nejdražší řešení. Zase pod kaslíky se toho tolik nespotřebuje a je to docela kritické místo. Pir jsem tam dal, protože je to asi druhé nejlepší řešení a hlavně jsem ho měl k dispozici. Máme předsazenou montáž oken a zateplené kaslíky od SM produktu (30mm PUR) a těch cca 90mm izolace se vešlo mezi kaslík a zeď.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn V mém případě tedy jde o nějakých 85mm, možná 86mm. Desky dělají 90mm nebo 80mm. Jakou desku by sjte preferoval? Dát tam 80ku a lepidlo z obou stran? Nebo 90ku a dobrousit?
Odpovědět
@michal_klicka Někde jsem četl, že fenolická brousit nelze, má na sobě nakašírovanou nějakou vrstvu. Koupil bych 80mm, ať už pir/pur či fenol. Jestli tam budete dávat před montáží kaslíku, tak bych to přilepil pěnou. Jestli až po, budete rád, že tam ta vůle je, až to tam budete pod kotvením cpát 🙂. A bacha, výška kaslíku pro žaluzie je jiná pro každou výšku okna.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn Děkuji za odpověď. Mám tam už překlad 200, v plánu mám nainstalovat kastlík a polyš na lepidlo z obou stran nanést a vložit mezi to.
Odpovědět
@michal_klicka Lepidlo se schrne. Buďto izolaci nalepit na zeď a kaslík k ní dorazit na sucho či s pěnou, nebo izolaci cpát po instalaci kaslíku a jen i lepit ze shora (pěna či lepidlo).
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn Na YTONG návodu při montáži nelepí kastlík k poliesternu, udělám chybu když ho přilepím nebo to mám udělat bez lepidla, co když tam bude nějaký ten milimetr mezírka? https://www.youtube.com/watch?v=igqBv...
Odpovědět
@michal_klicka Jde jen o to, aby izolace nevypadla před zapravením ostění. Já bych to nelepil, stejně tam moc místa nemáte. A když vidím to video, ještě jednou jednou připomínám, že třeba výšku kaslíku nad francouzkým oknem pro žaluzie Neva Z90 jsme měli 270mm. Tak se ujistěte, že se vám tam pak plánované žaluzie vejdou.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn kastlíky od YTONGU jsou jeden rozměr, píší že se tam vejdou žaluzie do délky až 2800mm. Takže problém asi nebude. Pro onfo zasílám odpověď z IG.
Odpovědět
@michal_klicka Nejde o délku žaluzií ale výšku okna a tím počet lamel, které je třeba seštosovat do kaslíku. Ale teď jsem to byl oměřit a ještě žaluzii do kaslíku natlačím. Takže na běžné okno vysoké 220cm z interiéru to bude stačit. A omlouvám se za zbytečné plašení.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn já budu mít okna 2250mm vysoká, kastlík má 249 a zvenku 279 tak snad to vyjde 😁
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?