Polystyren je zdraví škodlivý?

Ahojky, mám dotaz ohledně polystyrenu. Koupili jsme roli polystyrenu na vnitřní obklad stěn a dali ho dceři jako izolaci k posteli. Bohužel jsem nedávno zaslechla, že polystyren, zvlášť umístěný v ložnici u postele, je zdraví škodlivý. Je to pravda? Máte s tím někdo zkušenosti?? Kdyby byl přece tak škodlivý, tak se nepoužívají polystyenové kazety na strop, ne?? A pokud je skutečně škodlivý, co jiného byste použili jako izolaci na stěnu k posteli?? Díky za radu.
Odpovědět
copak nikdo nemáte zkušenost s polystyrenem?? posím prosím
Odpovědět
zdraví škodlivý by byl ve chvíli, kdy by se z něj začal uvolňovat styren...což se za normálních podmínek nestane (pokud si dobře pamatuju, tak na to musí být teplota vyšší než 70C)
Odpovědět
@evlyn problém je, že tu izolaci máme přímo mezi zdí a postelí, takže minerální vlna nepřipadá v úvahu. Ta v interiéru škodlivá je i ve formě desek. Ale díky za tip :-) Uvažuji nad korkem. Je to přírodní a hezky vypadá.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
@ladybugie brouzdám tady a hledám něco ke korku,,, za postel bych tedy nikdy polystyren nedala a ani na stropy,,, není na tom nic zvláštního, že se vyrábí věci, které jsou nevhodné,,, jde pouze o prachy!! :'( TEdy korek je skvělá záležitost a jestli nejde o tepelnou izolaci, tak klidně nějaká rohož,,, a jestli jde o tepelku, tak jde koupit ovčí vlna a na ni pak rohož? takév všechno přírodní a zdravé :) antistatcké a jiné anti :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@ladybugie Ještě jsem neviděl roli polystyrenu.
Odpovědět
@ladybugie pokud tím chcete vylepšit špatně zateplené stěny, tak je to skutečně škodlivé. Mezi stěnou a polystyrénem bude docházet ke kondenzaci vlhkosti, tím vzniká plíseň atd.
Odpovědět
@ladybugie Zajímá mě kde jste "zaslechla", že polystyren je škodlivý, čili zdroj který toto uvedl.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?