Polystyren v okenních špaletách

Ahoj, prosím o radu. Máme hrubou stavbu z Ytongu tl. 30 cm, teď jsme ve fázi instalace oken. Je k němčemu dobré špalety oken oblepit v celé šířce 30 cm polystyrenem XPS tl. 2 cm před jejich instalací z důvodu lepší tepelné izolace? Dělal jste to někdo? Díky za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
zřejmě to lepší bude. já se v tom nevyznám, ale přítel si nastudoval a máme oblepeno ;-)
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
@blahova_andrea Děkuji a nevíte tl. toho polyše a jestli to je xps??
Odpovědět
Profilova fotka
@jejeku tak to bohužel nevím, musela bych zjistit od přítele jaký to je a jak silný.
Odpovědět
@jejeku Já jsem nedával a to ze dvou důvodů. Ytong je trochu izolant sám o sobě. druhý důvod je ten o kterém jsem přečetl dost na slovenské MS a to, že pokud je vnitřní ostění okna tvořeno XPS, tak po otevření okna se toto ostění ochladí a vzhledem k tomu, že xps je izolant, tak i po zavření okna zůstane ostění chladné a dochází zde ke kondenzaci par. Zatímco, když mezi omítkou a stěnou není xps, tak se ostění od naakumulované stěny rychle prohřeje a k těmto problémům nedochází. Měl to zní logicky. :)
Odpovědět
Profilova fotka
ten XPS máte na celou šířku zdi? pokud ano, tak máte vytvořený celkem solidní akustický most... slabší bude i ukotvení oken (ale to by asi ani nemuselo vadit). pásky při instalaci oken jste nechtěli?
Odpovědět
http://www.modrastrecha.sk/forum/zate...
Odpovědět
Profilova fotka
@r4d3k74 máme nachystáno na rekuperaci, takže otvírání a zásadním chlazením se moc nepočítá
Odpovědět
Při zateplení fasády je to zbytečná práce a vyhozené peníze. To se dělalo dřív, když se nezateplovalo.
Odpovědět
Takže z toho vyplývá, že na to jsou názory různé a není jednoznačná odpověď, ale úplný nesmysl to snad není. Oblepíme, uvidíme... ;-) Je tu někdo,kdo to dělal a už bydlí a mohl by se vyjádřit k tomu plesnivění ostění??? Rekuperaci neplánujeme, takže větrat se bude okny. To promrznutí špalet jak píše r4d3k74 hrozí snad jen u dlouhého větrání a ve velkých mrazech ne???
Odpovědět
Nedoporucuje se to ani kvuli oknum. Preci jen je jistejsi a pevnejsi uchyceni do zdi nez do polystyrenu. A pokud se polystyren udela az k ramu, tak nemuze vzniknout zadny tepelny most. Nedelala bych to, je to zbytecne.
Odpovědět
@jejeku taky jsme to řešili, nakonec jsme nedávali, nedoporučil to ani dozor, ani oknaři, ani stav. firma....
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@r4d3k74 Nesmysl, polystýren nemá téměř žádnou akumulaci tepla. Jeho povrch se ohřeje nebo ochladí okamžitě. Teplota rosného bodu trvá snad vteřinu.
Odpovědět
Profilova fotka
Mělo to být zařazeno pod konkrétní nesmyslnou odpověď. Polystýren má mnohonásobně vyšší izolační schopnost, než nejlepší okenní rámy. Z tohoto důvodu se vždy vyplatí překrýt (a obalit) okenní rámy EPS co nejvíc. Řeknu to tak: Pokud přelepíte celá okna i se skly polystyrénem budete mít dům mnohem lépe zateplený. To však ztrácí smysl, proto je správné odstranit (a nevytvářet) všechny možné tepelné mosty - pokud to jde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?