Polystyren vs. Multipor

zdravím, chystáme se stavět a uvažujeme čím zateplit , zatím máme navrženo Lambda YQ 375 PDK, první 2. šáry Standard 300 PDK. Zateplení MULTIPOREM 75mm (počítáno od 3. šáru) , a moje otázka zní : doporučíte mi Multipor nebo místo něj dát klasický polystyrén. Jde mi hlavně o posouzení kladů a záporů, předem díky.
Odpovědět
Jednoznačně Multipor, který doporučuje výrobce Ytong. Opět otázka, která by se měla řešit s projektantem nebo s výrobcem materiálu a ne na foru.
Odpovědět
@tomasmartinek hlavní rozdíl mezi EPS a multiporem je v tom, že multipor je difuzně otevřený. takže pokud stavíte z lambdy, tak hledejte izolaci difuzně otevřenou (vata, difuzně otevřený polystyren, multipor). Pokud budete stavět celý dům z normálního ytongu, pak dejte EPS (hlavně vás to vyjde levněji, protože neplatíte zbytečně lepší cihlu kvůli tepelněizolačním vlastnostem, které pak docílíte levnějším EPS
Odpovědět
musíte se hlavně rozhodnout jeslti chcete stavbu mít difůzně otevřenou nebo uzavřenou.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, určitě doporučujeme Multipor - hlavní výhody - paropropustný materiál, tvarová stálost a mechanická odolnost. Hezký den, Ytong podpora.
Odpovědět
Nakonec zvoleno Ytong lambda 45 bez zateplení , 180m2 komplet dům včetně omítek. Příček 15 , komín 200 6m vše Ytong systém- 320 tisic
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?