Porušení parozábrany

Ahoj, máme dřevostavbu, difůzně uzavřenou. Při instalaci tepelného čerpadla nám instalační firma provrtala stěny, pro umístění trubek a kabelů, čímž provrtala samozřejmě i parozábranu. Když jsem se jich ptal, jestli se to nemá nějak oblepit, bylo mi řečeno, že to takhle dělají pořád a vždy je vše v pořádku. Nicméně všude čtu, že když se parozábrana naruší i jen o trošku, může do stavby vzlínat vlhkost. Jaký na to máte názor? Mám okolo trubek odříznout kus sádrokartonu a oblepit to, nebo je to drobnost a není třeba to řešit? Díky.
Odpovědět
Argumenty, že se to tak dělá a nikdo si nestěžuje mám nejraději. Díra bude ve folii pořádná, tudíž bych odstranil ten sádroš a oblepil.
Odpovědět
Profilova fotka
@nihilises stoprocentně pokud máte difuzne uzavřenou dřevostavbu tak vám tímto tu difuznost porušili a rčení že to tak dělají a nic se neděje to jako zjistí jak když z montáže odjedou a tím to pro ně končí 🤦‍♂️. Stoprocentně dostat se na místo a fólií oblepit.
Odpovědět
Profilova fotka
"To se tak děla" skoro na 99,9% znamená, že to nie je vporiadku a že sa im nechce to spraviť poriadne.
Odpovědět
Profilova fotka
Varianta k téhle výmluvě je i "Má to tak i pan S. (majitel firmy) na svém domě." - to zas tvrdili mne na absolutně neprolepený parotěs.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?