Poškozená parotěsná folie

Ahoj , prosím o radu jak postupovat , nebo o uklidňující odpověď. Vím jak je u dřevostavby důležité , aby nedošlo k poškození parotěsné folie a včera na nás na stavbě čekalo toto :-( Je to ,,normální,, a poškození se dá opravit a já mám jako laik zbytečné obavy ? Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
@lenamala opravit to lze, ale nápravu by měl zajistit ten co to způsobil.
Odpovědět
Použil bych lepidlo na parozábrany (kartuše od Den Bravenu za 120 Kč, lepidlo má zelenou barvu), nůžkami ze zbytků parozábrany vystřihnul patřičnou záplatu a s přesahem několik CM tato poškozená místa přelepil.
Odpovědět
Já bych se asi dožadovala výměny celého kusu u toho, kdo to takto po...kazil :-| Myslím, že je docela důležitý, aby to pěkně sedělo, bez problémů...navíc mi to přijde jako už docela velký kus...
Odpovědět
To poškození se dá opravit, lepí se to stejnýma páskama, jako ty dvě folie k sobě, takže buďto to stačí zalepit a nebo bude potřeba záplata. Je velice důležité zkontrolovat veškerou plochu folií a každou byť sebemenší perforaci přelepit, jinak bude v izolaci kondenzovat vlhkost. Osobně bych nenechal to opravovat toho šikulu, co to roztrhal, toho člověka bych spíš hnal z baráku pomocí vidlí.. pozorně si to všechno projděte a všechno co najdete přelepte, je také potřeba dohlédnout hlavně na na všechny prostupy (elektřina, voda..) a hlídat řemeslníky, ať to zase nezničí.
Odpovědět
@lenamala Dobrý den . Stačí normálně přelepit parotěsnou páskou . Třeba http://www.europack.cz/katalog/samole...
Odpovědět
@travas @lukoid @janaa1 @rimmer @jendad děkuji všem za odpovědi. Zítra zajedeme na stavbu a vše označíme , Zjistím jaký mají názor na svou práci a jak provedou opravu .A nezaklopí , dokud si vše nepřekontrolujeme . Těch poškození je poměrně hodně, takže pošlu fotky stavební firmě a stavbyvedoucímu. Jsem docela zvědavá na jejich vyjádření.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenamala kazdopadne trvejte na provedeni blow door testu.
Odpovědět
Panebože, to jsou matlaci ☹ Tak to vypadá když staví každý druhy jouda. Od jake firmy to mate?
Odpovědět
@ozzy77 Až tak??? Zkusíme to a uvidíme. Dík za typ.
Odpovědět
@wries stavíme s Jiromontem.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenamala jj urcite, ono když jsou schopni udelat tohle v plose kde to je videt, tak si predstav, jak to musí vypadat na spojích jinde....Atelier DEK ma svoji firmu, která se testy zabyva, anebo firem je jiz v dnesni době celkem dost. Ale udelej si ho urcite. P.
Odpovědět
@lenamala - přelepit nejlépe Delta páskoupáskami (nestačí ty stříbrné) kde jsou poškození větší tak nalepit záplatu z folie s dostatečným přesahem přitlačit parotěsným tmelem k původní folii a přelepit deltapáskou. pokud vzniknou někde mezírky mezi delta páskou a folii, dotmelit tmelem na parozábranu. Nechat udělat bloower test. Stačí jen natlakovat dům a projít všechny stěny, kde je porušena parozábrana bude foukat - zalepit případně přetmelit tmelem na parozábranu. PAROZÁBRANA JE U DIFUZNĚ UZAVŘENÉ DŘEVOSTAVBY ASI NEJDŮLEŽITĚJŠÍ VĚC. Zkontrolujte si jak je to udělané kolem oken, pozor na zásuvky ať Vám to znova neprovrtají. Pokud se to neopraví, může vlivem rozdílných tlaků vevnitř a venku do domu táhnout, nevytopíte to v nejlepším případě, bude se to rosit, může dojít až k destrukci dřeva vlivem vlhkosti, hnilobě atd. Nezaklápět osb dokud to nebude perfektní. Toto je opravdu vážná věc, ale dá se to lehce opravit. Pokud firma nebude chtít udělat blower test oslovit jinou firmu, je jich spousta. Můžu poslat kontakt, pán je Kopřivnice, ale staví po celé republice, kdyby měli blízko Vás nějakou stavbu tak se s ním určitě domluvíte.
Odpovědět
Článek se načítá
Ono zo cele svedci o kvalitě firmy, pokud Vas pustí do domu s takovými zavadami a ani to neopraví, tak je klidne možné, ze by to pak zaklopili a ani to nezjistite. Nedovedu si představit, ze by to slušná firma udělala. Celkove u me nebudi moc duveru, ani ty jejich www stranky, standardy apod. by me asi odradili. Ted už je ale pozdě, takže durazne zadejte o opravu všech zavad, pred zaklopenim kontrolovat a kontrolovat a hlídat kvalitu u všeho ostatního, prip. obětovat peníze za kvalitní stavební dozor na dřevostavby.
Odpovědět
@ozzy77 @kkaccullka @wries děkuji všem. Nechtěli jsme RDR , protože bychom neviděli co je již v hotové stěně :-( Teď to vidíme :-( Testy necháme udělat. U stavbyvedoucího a ani u našeho dozoru jsme neuspěli, oba byli naprosto v klidu. Prý se to zelepí.... @kkaccullka pošleš mi ,prosím Tě , ten kontakt.My ještě pohledáme sami.Jsou dovolené a hodně se staví , budeme hledat nejbližší možný termín.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenamala Možná čas vyměnit stavební dozor?
Odpovědět
@lenamala Dřevostavby nestavi jen RDR☺ Taky jsem je nechtěl, jejich domy se mi nelibi, navic je dost clenu ADMD a kvalitnich dodavatelu dřevostaveb. To zalepeni bych si osobně zkontroloval a hlidal bych je každý den. Nevím co mate za dozor, ale kdybych ho platil, tak by me asi taková odpověď neuspokojila a trval bych na tom at po firme dupe.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
@lenamala zalepení je v pohode čímkoliv aquastop páskou klidně, nepatrně malá plocha v poměru zbytku plochy. RDR má folii igelit někde jo a někde ne za 10 let jsem našel všechno možné, ale horší je neutěsnění vypínačů zásuvek .. digestoř dokáže podtlakem přisát kolem teplotních čidel, že spadne teplota o 3 stupně podlahovka začně dohánět .... ale bydlet se dá , takže hlavně klid a přelepit 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?