Přesah zateplení na sousední pozemek

Dobrý den, Chci se poradit ohledně zateplení štítové zdi. Máme postaveno v řadové zástavbě na hranici pozemku a v blízké době budeme řešit zateplení. Tím, že je náš dům vyšší, než sousední, tak si nevím rady jak zateplit část štítové zdi, která je nad úrovni souseda. a) Tepelně izolační omítka na ytong b) polystyrénem ale nevím jak řešit přesah nad tašky sousedního domu Mám obavy, že tepelně izolační omítka nebude tak izolovat jako plystyrém ale s tím si zase nevím rady, abych nebránil sousedovi např s výměnou tašek. Děkuji za každou radu. foto ilustrační pro představu
Odpovědět
@ragi Začala bych tím, že bych zašla za sousedem🙂. Určitě je zateplení lepší než omítka, ale zapomeňte na 20cm polystyrenu. Přijde mi reálné se se sousedem domluvit třeba na 5cm s tím, ze zateplení bude končit pár cm nad taškami, aby se k nim mohlo. Případný posun jeho okapu jde pochopitelně za vámi. Pokud vás pošle do háje, řešte zateplením zevnitř.
Odpovědět
@japona Dobrý den, Se sousedem jsem mluvil, máme dobré vztahy. Jde mi o tom, jak to správně vyřešit, tak aby následně nezatékalo mezi tašky a mou zeď. Tam by muselo být nějaké oplechování/izolace a nad tím cca 5-7 cm zateplení.
Odpovědět
@ragi pokud se domluvíte se sousedem, že můžete se zateplením na jeho pozemek, tak ten detail se řeší tak, že se tam oplechuje úžlabí tak, aby se dalo dostat k taškám a zároveň eliminovalo zatečení.. například viz přiložený obrázek. Bude tam sice nějaký tepelný most v místě nezatepleného užlabí, ale je to standardní řešení.
Odpovědět
@doog Super, to jsem potřeboval vědět a nejlíp i vidět, mockrát děkuji 🙂
Odpovědět
Samozřejmě kontaktujte souseda a domluvte se s ním, no a místo polystyrénu bych k zateplení štítové části domu použil některý z modernějších materiálů, které při stejném součiniteli zateplení jsou třeba o polovinu slabší. Tudíž by jste nepotřeboval silnější přesah k sousedovi, ale stačil by menší. Ostatní část plochy vašeho domu bych zateplil uvedeným polystyrenem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?