Průzkum energetické náročnosti budovy

prosím chtěla bych se zeptat o názor na náš průzkum energetické náročnosti budovy, kde plocha obálkové budovy je 552,0 m2 , celková energetická vztažná plocha je 192,0 m2 a objemový faktor tvaru A/V je 0,96m2/m3 vyšla takto: - celková dodaná energie měrné hodnoty je 130 kWh/m2 - 24,9 MWh/rok - neobnovitelná primární energie je 163 kWh/m2 - 31,3 MWh/rok - podíl energonositelů na dodané energie na celou budovu je - elektřina ze sítě 41% - 10,2 MWh/rok - sluneční energie 32 % - 7,2 MWh/rok - kusové dřevo 27% - 6,8 MWh/rok moc se v tom nevyznám a nevyčetla jsem, kolik vychází tepelná ztráta budovy
Odpovědět
Z prukazu jako takovyho se TZ domu nevycte..
Odpovědět
Profilova fotka
Napsané to tam přímo není, ale odvodit se to dá z tabulky "Ukazatel energetické náročnosti budovy". Součet hodnot "Vytápění" + "Větrání" pro celou budovu musíte vydělit délkou topné sezóny (najdete tady http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a... ) a získáte počet kWh za den. Výsledek podělte 24 a dostanete tepelné ztrátky v kW/h.
Odpovědět
@lucik81 Zial tento prukaz je iba drahy paper pre urady a o tepelnych ztratach presne nehovori. Jednoduchsie sa da ztrata odvodit ak mernu ztratu prostupem cez konstrukce vynasobite rozdilem teplot v zime cize -12 a +20 co je 32K. Z toho dostanete tepelnu ztratu prostupem. k nej si odhadnite ztratu vetranim a mate priblizne ztraty. ale teto prukazy sa robia len tak a realita je potom uplne ina. najlepsie si ztraty bud spocitat samostatne alebo zadat projektantovi topeni, ktory ich spocita idealne po miestnostiach.
Odpovědět
@jakuda děkuji za informace,mrknu na to
Odpovědět
@vimamima děkuji za info ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?