Půdní schody - protipožární, je to nutnost?

Profilova fotka
Dobrý den, ráda bych se poradila. Kdo jste ted někdy kolaudovali a máte prosím půdní schody na půdu. Požadovali po vás při kolaudaci (hasiči nebo z úřadu) že schody na půdu musejí být protipožární? Nám každý tvrdí něco jiného.. Pořídili jsme už obyčejné schody (fakro thermo) a ted nás hodně lidí straší, že ty schody musejí být protipožární (ty protipožární jsou o dost dražší, než obyčejné..) . Díky za vaše odpovědi.
Odpovědět
Dle mého názoru máte rodinný dům jako jeden požární úsek a tedy by Vám měli stačit schody které nejsou protipožární. Vsadím se že ostatní konstrukce kolem schodů také nejsou protipožární, že? Nejjednodušší je vzít z projektu požární zprávu, přečíst si co se tam píše a pokud tam nebude zvláštní požadavek, nemusí to býti. Pokud by jsi i nadále nemohla spát, zavolej na stavební úřad a oni ti odpoví nebo tě nasměřují na hasiče.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
j @m_michalka jak jste dopadli?? My dnes blbě, taky jsme neměli protipožární schody na půdu, ani to v tom PBŘ nemáme napsáno a stejně paní od hasičů nám řekla, že ty schody MUSÍ BÝT protipožární, takže je prostě musíme vyměnit. Tzn. koupit nové za 10 tisíc (ještě mlela o odborné montáži, jako z jakýho důvodu netuším, je to stejná montáž jako u těch obyčejných, na pár šroubů nepotřebuju papír o odborné montáži 8-( 8-( ) a tyto za pět pochybuju,že někdo koupí, takže vyhozené peníze a ztráta času k tomu 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
@rammar Kolaudovali jsme teď v lednu a schody nikdo neviděl a ani viděl nechtěl ;-)
Odpovědět
My jsme kolaudovali před 14 dny a museli jsme mít protipožární schody a hasičák
Odpovědět
Profilova fotka
Kolaudovali jsme v prosinci a protipozarni schody nebyly treba. Protipozarni odolnost ma uz obložení zevnitř pod střechou, schody tedy stačily obycejne.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina @horvathova3 @slabici tak koukám, že je to všude jinak, holt máme asi přísné hasiče :-S Nám zas vyloženě řekla, že musí splňovat minimálně to, co má konstrukce okolo, že když mi to bafne, tak to těma schodama půjde nahoru na střechu a spadne nám na hlavu 8-( tak nevím, v pondělí jedu za technikem projektantem, co nám dělal PBŘ a podebatujeme o tom, jak to teda je. Zkusím ho ukecat, jestli by nešel udělat jen nějaký dodatečný protipožární nátěr, jako nechci vyhazovat nové schody a dávat tam za 10 litrů, když po nich polezu jednou za uherák 8-(
Odpovědět
Zavolejte si primo na stavebni urad ktery vas bude kolaudovat,oni vam reknou jestli je musite mit.Pry to z 99,9 % byt nemusi.My jsme si to taky zjistovali tam.
Odpovědět
Profilova fotka
@hapovab nam řekla paní od hasičů,ze je proste mít,musíme,a tak nam dala,nesouhlasne stanovisko 8-(
Odpovědět
@rammar me rikal vcera na stavebnim ze je to od lonska jinak,pani se asi nevzdelava,ale nevim no,jedte bych si zavolala na ten stavebni.
Odpovědět
Profilova fotka
@hapovab v pondělí to budu řešit,tak uvidíme. Blby,ze to vyšlo před víkendem,kdy nevyresim nic a budu se uzirat 8-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?