Šedý polystyren na zateplení - vyplatí se?

Dobrý den, máte tady někdo osobní zkušenosti s použitím fasádního polystyrenu s grafitem ? Jaké jsou jeho výhody proti obyčejnému a jak je na tom cenově ? Dále dá se použít i na zateplení v interiéru ? Například zateplení stropů v garáži. Děkuji za Vaše podnětné příspěvky.
Odpovědět
@stary_odbornik Tak ceny se dají snadno zjistit na netu a následně přepočítat poměry lambda, potřebná tloušťka na daný teplený odpor a cena. Pokud se nesežene šedý v nějaký super akci, tak to vychází, že silnější vrstva bílého vyjde při stejném celkovém tepelném odporu levněji než šedý. Šedý by mohl mít význam, když je méně místa a tedy nelze tlustší vrstvu použít. Nicméně na tzb-info se kdysi diskutovalo, že nejsou laboratorní testy, které by prokázaly lepší tepelněizolační vlastnosti šedého polyše, ale nějak extra jsem to nepročítal, tak závěr nevím.
Odpovědět
http://forum.tzb-info.cz/115099-sedy-...
Odpovědět
https://www.youtube.com/watch?v=IaTZE...
Odpovědět
Zdravím, kolega z práce teď šeďákem zateploval a neměl s ničím problém, co se týče lepení je to stejné jako bílý, jen z venku než se zakryje omítkou, tak je ho potřeba na osluněné straně chránit před sluncem. Výhoda je lepší tep. izolační vlastnost oproti bílému, takže ve finále menší tloušťka zateplení, nevidím problém, proč by se nedal použít i v interiéru, sám ho teď budu používat pro vnitřní izolaci.
Odpovědět
Rize zensky pohled: kulicky z toho sedeho tolik nelitaji a neni takovy bordel (mozna i tim, ze ta seda neni tak videt jako bila) :-D O zastineni slunne strany nic nevim... Zateplovali jsme v lete, kdyz byli chlapi na J strane, byly hice. A nepamatuju si, ze by to hned tahali do lepidla :-|
Odpovědět
My měli v plánu původně 15-16 cm PS...v tu chvíli neřešeno jaký...kvůli roletám a jejich schování jsme se dostali na 20 cm.... a když jsem porovnala vlastnosti bílýho a šedýho v této tloušťce od jedné značky, dostala jsem výsledný rozdíl na U = 0,02 ....což je prostě zanedbatelný....šli jsme do bílýho, protože minimální rozdíl tepelných vlastností, ale cenově skok jak prase... :) ale jak říkám, já porovnávala stejnou tlošťkua jestli si mám něco připlatit...a bylo to zbytečný...
Odpovědět
@stary_odbornik Šedý se nevyplatí, pokud ho opravdu někde neseženeš za super cenu (po známosti....). Myslím, že má jediné smysluplné využití a to, když bojuješ s každým centimetrem.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodli jsme se na našem RD změnit šedý polystyren za polyuretanove desky New therm, mají o hodně lepsi izolační vlastnosti. V projektu nám projektant navrhl původně 18cm bílý , ten jsme měnili za šedý na 15cm a nakonec jsme úplně náhodou na veletrhu v Brne natrefili na New therm, který vyšel po výpočtu jen na 10cm. Byla jsem rada, protože jsme tak aspoň nezabednili okna a spalety máme celkem 12cm. Navíc ještě je prodysny, diky tomu nám zmizely plisne z míst, kde asi předním se někde srazila vzdy vlhkost. Realizovali jsme si sami skoro, až na natáhnuti omitky, tu jsme si vybrali úplně hladkou silikatovy stuk, tu nám dělali remeslnici. Máme nyní už druhou zimu a zatím vše v pořádku. Sice to bylo dražší, než bílý nebo šedý polystyren, ale prodejce nám pomohl i vyřídit dotaci zelenou Usporam.Mohu klidne doporucit.
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsem moc rád, že jsem (formou dotace) mohl přispět na vaší stavbu.. fasádní EPS 200mm stojí cca 250,- Kč. 100 mm new therm cca 1000,- Kč. na fasádě průměrného RD to je rozdíl cca 100.000,- Kč. ale pokud na to jsou dotace...
Odpovědět
@2masoni Viníš z toho nesprávného člověka, eleanorajaskova za systém dotací nemůže, to vymysleli chytří páni v daleké cizině, kteří vědí vše nejlépe. Takové to klasické o nás bez nás. Systém dotací je zkáza ve všech oborech. Nenarovnává spíš pokrucuje vztahy. Poděkuj těm co se vyslovili pro EU.
Odpovědět
Profilova fotka
@radar64 ale já nikoho neviním. jen konstatuji. v tom, že dotace jsou zlo se shodneme, že.
Odpovědět
Profilova fotka
Dotace zelenouusporam nabízí stát každému, kdo chce řešit úspory na vytápění domu. Tak i vy ji můžete čerpat.
Odpovědět
Článek se načítá
@2masoni @radar64 Blbej kdo dává, blbější kdo nebere... Máme kotelnu z kotlíkové dotace a zateplení z nové zelené. Děkuji Vám za "příspěvek", my bychom na to šetřili horko těžko. Bydlíme v zapadlé končině v lese na konci světa a představte si, přijeli z Min. životního prostředí zkontrolovat jak jsme dotaci realizovali, čím topíme, faktury za minulé roky a že není nikde jiný zdroj tepla. Kdyby té kotlíkovým býval využil i soused, nemusíme čichat ten děs, co se mu line z komínu. Jasně, že dotace mají své mouchy. Kdo chce krást, bude krást vždy, ať už v malém nebo ve velkém. Ale já jsem spokojená a firmy, které nám to dělali taky. :-* (O tom už ale tahle diskuze není....)
Odpovědět
@kafr Máte za co a moc rádo se nestalo. Ten příspěvek není jen od radar64. A ty "úšklebky" jsou zbytečné, protože ty prachy jsou fakticky od lidí, stát ani EU ty prachy fakt neumí vydělat, umí je jen sebrat a mnohdy debilně přerozdělit.
Odpovědět
@r4d3k74 samozřejmě že všechny finance, se kterými stát hospodaří jsou vybrané od lidí. To ovšem neznamená, že dotaci z nějakého osobního ideologického pohnutkou nevyužiju, když mi pomůže. Každopádně jsou to líp vynaložené peníze, než je rozfofrovat za všechny ty komise a úřady, nemluvě o vyživování nemakačenků... Takhle se aspoň něco vrací lidem, kteří to umí využít smysluplně. (Stejně tak finance zdravotních pojišťoven - viděl jste příspěvky v programu prevence? Pro normální lidi, kteří o své zdraví pečují jen zřídka co. Jsou pro lidi, co si sami systematicky ničí zdravi- kuřáci a obezni).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?