Sokl xps mokré fleky

Zdravím , chtěl bych se poradit máme novostavbu v loni proběhlo zatepleni.Letos na soklu xps se mi objevuji mokré fleky ve spodní části ale jen na nějakých místech neni to po celém obvodu domu, když jsem dělal schody tak mi to nedalo a vyřízl jsem jednu desku xps a zjistil jsem rosí se to kde je nalepená hydroizolace na desce a první založenou řadou cihel . Xps nemám natažený az pod terén, základy jsou zalité skoro na úrovni terénu a navíc ještě jsou do trychtýře, hodně kamenite podloží . Takže xps sokl zateplen jen k základu co to šlo .Přikládám foto děkuji za veškeré rady .
Odpovědět
@michal_manaska netece vam nekde trubka v podlaze pod eps? To vypada jakoby to vytekalo nekde z urovne hydroizolace... Nechal bych to odkryte par dnu to sledoval a zaroven oslovil nekoho zkusenejsiho at se na to podiva
Odpovědět
@paveler to byla první varianta co jsem si myslel mám tam z druhé strany vodu ale tu jsem měl napustenou ještě dříve nez jsem dělal podlahy pak mam podlahovku a to by zas bylo poznat na tlaku když by utikala voda dopouštěl bych . Nemůže to být vlhkost s podlahy třeba?
Odpovědět
@michal_manaska netusim. Na jedne fotce jde vidět, ze navlhlych mist od terenu je vice, tak jestli to lepidlo nejak netaha vlhkost a pak to na desce kondenzuje. Opravdu nevim, nejsem odbornik... Treba @zubr487 bude vedet
Odpovědět
Já bych se zde trošku připojil.Jak řešit sokl?Máme jen tloušťku okolo baráku 7cm xps a doplněním této izolace je dům bez soklu...je zároveň s domem (žádný odskok). Vzhledem k tomu že nejspíše nebudeme zateplovat tak není možné přidat více cm logicky.A terén chceme "dotáhnout" až těsně po konec styroduru .... cca 5 cm pod něj....Nevím jak jinak toto řešit.Kdybychom terén nedorovnali, neměli bychom v dané rovině vstup na terasu a před domem by taky musel být schod.Takže jak se toto řeší?
Odpovědět
@michal_manaska @paveler Nevím. Na fotce to vypadá, že voda vytéká ze spáry mezi hydroizolací a základovou deskou. Tam k žádné kondenzaci nemůže docházet. Odhadoval bych buď prasklé rozvody vody nebo nemáte tam vysokou hladinu spodní vody ? Není to barák ve svahu ? Zřejmě se tam tlačí nějaká voda, ta se rozlévá mezi deskou a hydroizolací. Někde stéká dolů a promáčí dolní hranu zateplení. V každém případě by lepidlo nemělo být bez zakončení v úrovni terénu. Spodní část soklu by měla být chráněná něčím, co nasaje vodu. Třeba klasický marmolit. Navíc kolem domu třeba dlažbu spádovanou od domu. Já mám složení XPS, nopovka a beton + dlažba. Spáru mezi dlažbou, nopovkou a XPS jsem vyplnil co jsem zrovna měl po ruce, Silikonem, akrylátem, hydroizolační stěrkou. Určitě jsou nějaká doporučení. Já to dělal podle vlastního odhadu.
Odpovědět
@zubr487 voda vytéká ze spáry mezi hydroizolací a základovou deskou přesně jak píšeš, ve svahu to nemám spodní voda tam je hrabal jsem na schod základ a měl jsem tam vodu . Když by byla praskla voda tak bych měl mokré zdi ne nebo fleky ? Je pravda ze kde je tazena voda tak z venci v těch mistech jsou ty mokré fleky ale zas mam ji az do garáže taženou tam je to dál suché . Ale mokré jsem to měl i na druhé straně kde mám francouzské dveře a tam jsem taky odkryl xps a to samé mezi hydroizolacni . A voda je na druhé straně.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Ahoj, jak to dopadlo? Co byla pricina?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?