Spotřeba elektrické energie podlahového topení elektrickým odporovým drátem

jakou máte denní nebo měsíční spotřebu na vytápění elektrickou podlahovkou pro porovnání uvádějte tepelnou ztrátu podlahovou plochu a na kolik topíte? děkuji
Odpovědět
@tom1249 50kWh za den v říjnu. 90m2 na 21stC, 110 m2 na 18stC. Tz 6kW. Akorát nechápu, co z toho zjistíte a k čemu to bude.
Odpovědět
@martin_s a to je jen spotřeba na vytápění nebo celý dům?
Odpovědět
Jen vytápění, jak jste se dotazoval. K čemu Vám to je?
Odpovědět
@tom1249 Spotřeba je dána TZ vašeho domu a tase počítá také podle toho jakou teplotu požadujete v domě, Potom si vezměte cenu paliva na 1 kWh. Píšu orientačně EE 1 kWh 2,8 Kč plyn 1kWh 1.40 Kč uhlí 1kWh 0,80 Kč TČ 1 kWh 0,90 Kč.
Odpovědět
@wpavel Dale to závisí na venkovní teplotě, slunci, odpadní teplo od spotřebičů, od osob a množství větrání
Odpovědět
@martin_s Souhlas, tak podrobně jsem to nerozepsal. Tazateli šlo asi o to jak je drahé topení EE a tyto závislosti platí ať topíte čímkoliv.
Odpovědět
Sice to není elektrická podlahovka, ale TČ, nicméně údaj odevzdaná energie by měl alespoň orientačně odpovídat spotřebě EE na vytápění a TUV bez TČ. Data jsou za prosinec, TZ původně spočtené v projektantem na 6,53 KW, patrová chajda 152 m2, oblast Táborska (dle CHMI prosinec 2019/2020 - 600 denostupňů D21), vnitřní teplota nastavena na 21st., teplá voda 2 lidi stabilně, o víkendech i 6 lidí. Údaje v lednu jsou samozřejmě vyšší.
Odpovědět
@lto007 Můžu dotaz, co je to za čerpadlo vzduch/voda?
Odpovědět
@wpavel ano, vzduch voda. Jestli jste ale myslel typ, tak nápověda je v popisku hodnoty COP. Nechci jim tu dělat ani reklamu, ani antireklamu.
Odpovědět
@lto007 OK a díky už to vidim.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?